Arthur Melo má v reprezentácii Brazílie na trávniku podobnú úlohu ako v Barcelone. Počas tlačovej konferencie pred štvrťfinále Copa America priznal, že by rád vbiehal častejšie do pokutového územia súpera.

Záložník totiž ani v reprezentácii a ani v Barcelone doposiaľ nestrelil ani jeden gól, pričom len v Barcelone v uplynulej sezóne odohral 2478 minút v 44 zápasoch. Na druhej strane zaznamenal len dve asistencie: "Bolo by skvelé streliť gól v Arena do Grêmio," priznal Arthur, ktorý sa v seniorskom futbale presadil práve v tomto brazílskom v tíme. Brazílčan však priznal, že jeho úloha v tíme je iná: "Mojou hlavnou úlohou nie je strieľanie gólov, ale myslím si, že by som mohol častejšie vbiehať do pokutového územia a strieľať z diaľky. Ak by som zajtra na štadióne Grêmio skóroval, bol by to nezabudnuteľný zážitok," priznal.

Po prvej sezóne, ktorú strávil v Barcelone, si Arthur myslí, že viac dozrel a takisto je na tom lepšie aj z pohľadu kondície: "Hráč musí vždy hľadať možnosť k rozvoju a to vlastne robím, keď tvrdo pracujem," uviedol. Aj tréner reprezentácie Brazílie mladíkovi verí a povzbudzuje ho, aby sa viac zapájal do útočných akcií mužstva. V reprezentácií má Arthur získavať lopty v hĺbke poľa a usmerniť ich dopredu, pretože dokáže posielať prihrávky pomedzi línie súpera. V skupinovej fáze bol Arthur najviac faulovaným hráčom, čo svedčí o veľkom rešpekte zo strany súperov: "Myslím si, že je to skôr kvôli štýlu tohto turnaja, ktorý je viac o kontakte," povedal mladík.

V zápase s Paraguajom je cieľom Arthura prelomiť línie súpera rýchlymi prihrávkami. Záložník zároveň nehľadá žiadne výhovorky súvisiace s horším stavom trávnika: "Chcem svoju prácu urobiť dobre a dosiahnuť dobrý výsledok. Pokiaľ bude trávnik v zlom stave a to neviem, či bude, aj súperovi sa bude hrať horšie. Myslím si, že by sme sa mali zamerať na dosiahnutie najlepšieho výsledku," uzavrel.

zdroj: mundodeportivo.es
foto: fcbarcelona.com

Pader

12
2019-06-27 13:18:52

viem že to asi všetci true Barca fanúšikovia vedia, ale mohli by ste pre istotu pridať príspevok o tom že sme Oficiálne kúpili Neta

marke7

6
2019-06-27 15:31:35

Neboj, ještě tak dva roky pod Valverdem a bude z tebe DM.

Pader

2
2019-06-27 17:34:20

Nie lebo o dva roky bude z neho CB a o 4 by z neho mohol byť druhý ter Stegen, ak by tu ten šašo zostal

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.