Direktíva FC Barcelona aj naďalej sníva o tom, že do nasledujúcej sezóny získa do svojich radov Matthijsa de Ligta. Zatiaľ čo sa však stále nevie, v ktorej ekipe napokon skončí holandský futbalista, blaugranas zvažujú aj iné možnosti a rozhodnúť musí aj o hráčoch, ktorí sa nachádzajú v jej mužstve dnes. Špeciálnym prípadom je Samuel Umtiti, ktorý sa v ostatných dňoch teší veľkému záujmu zo strany Manchestru United. 

Zatiaľ čo sa predstavitelia FC Barcelona prezentovali svojím záujmom o švédskeho futbalistu Victora Lidelöfa, klub z Old Traffordu sa recipročne úradujúcich španielskych šampiónov už po niekoľký raz pýtal na situáciu ohľadom Samuela Umtitiho. Francúza sa Červení diabli snažili získať už pred rokom, pred jeho predĺžením kontraktu v Barce, a teraz sa ho snažia získať do svojich radov opäť. 

Barcelonské vedenie oficiálne vyhlásilo, že Samuel Umtiti je nepredajný, aj keď v klube panujú isté pochybnosti o jeho zdravotnom stave. Pripomeňme, že problémy s kolenom do značnej miery ovplyvnili jeho uplynulú sezónu, keď sa zadák rozhodol namiesto operácie pre konzervatívnu liečbu. Francúz samotný verejne vyhlásil, že sa z Camp Nou sťahovať nechce, ba práve naopak, je pripravený u blaugranas bojovať o svoje miesto s krajanom Clementom Lengletom. 

Počas minulého týždňa Umtitiho agent a zástupca Arturo Canales bol prítomný v klubových kanceláriách. Tento muž je okrem neho zodpovedný aj za záležitosti Piquého, Rakitića a Sergiho Palenciu, pričom oficiálnym dôvodom jeho návštevy celku bol práve mladý krajný obranca. Je, každopádne, zrejmé, že rozoberal sa i Big Sam. 

V týchto okamihoch sa nachádzajú v mužstve Ernesta Valverdeho štyria strední obrancovia, menovite okrem Umtitiho aj spomínaný Lenglet a Piqué s Todibom. Posledný menovaný však je stále otázny, do veľkej miery jeho budúcnosť bude ovplyvnená predsezónnou prípravou. Definitívne rozhodnutie sa uskutoční zrejme až po tom, čo sa dozvieme, či sa klubu podarí získať De Ligta, prípadne Lindeöfa práve z United. Črtá sa dokonca zaujímavá výmena...

Zdroj: md
Foto: md

jarolamo

0
2019-06-28 07:26:34

Treba ho predať, veď ešte nemá ani 30 rokov....

Camp_Nou

10
2019-06-28 09:17:30

V žiadnom prípade nepredávať. Teraz, keď má opravené nohy ho budeme potrebovať.

el_dominiko

9
2019-06-28 09:29:39

Keď si pomyslím, že ešte pred rokom bol považovaný za jedného z najlepších stopérov a teraz ...

Vajce94

8
2019-06-28 11:54:03

To je tak vo svete športu. Jeden deň si za bohu a ten ďalší si nikto. Ja pevne verím že sa Sam už dal dokopy a dostane sa do svojej ideálnej formy.

LaBrie

5
2019-06-28 10:00:35

Ja by som ho nechal este nasledujucu sezonu a ak sa ukaze, ze koleno bude problematicke a Umtiti ho nebude chciet radikalne riesit, tak potom bez milosti OUT...

kluc

-1
2019-06-28 11:27:00

Hej, ale kto ho kúpi a hlavne za koľko keď budú vidieť jak natom bude...
Pokiaľ by prišiel schopný stopér toto leto tak Umtitiho predať čí skôr...Todibo ako 4. stačí v pohode

mikimi122

2
2019-06-28 12:15:31

Ak nepríde de Ligt, tak predávať Umtitiho by bola úplná somarina. Ešte väčšia somarina by bola na druhú stranu kúpa Lindelöfa. Už keď nedokázali vo vedení priviesť de Ligta, tak nech láskavo nerobia také hovadiny zo zúfalstva.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.