Juliano Belletti zverejnil svoje rozhodnutie vzdať sa futbalu po celej sérii zdravotných problémov. V tomto čase hrával v Brazílii.

„Tak veľmi by som chcel pokračovať, no moje telo mi to nedovolí. Končím svoju profesionálnu kariéru pre fyzické problémy.“ povedal 35-ročný [bývalý] futbalista na Twitteri.

17 rokov ako profík

Obranca strávil svojich 17 futbalových rokov v siedmich rôznych kluboch od Cruzeiro cez São Paulo, Atlético Mineiro, Vila-real, Barcu, Chelsea až po Fluminense. Prednedávnom podpísal zmluvu s brazílskym tímom Ceará, no nikdy sa mu nepodarilo v tomto klube debutovať.

Najkrajší moment jeho kariéry prišiel 17. mája 2006, keď Barcelona v Paríži zvíťazila nad Arsenalom a získala svoj druhý titul Ligy Majstrov. Belletti sa v ten deň zapísal do histórie klubu ako strelec víťazného gólu, ktorý prišiel po Larssonovom pase.

To bol jediný gól, ktorý kedy zaznamenal počas svojho účinkovania v Katalánsku (2004-2007). V troch sezónach s Barcou sa jeho zbierka ocenení rozrástla o dva ligové tituly a dva španielske Superpoháre.

Dnes, keď už ukončil kariéru, Belletti vraví, že by rád zostal v hre ako „komentátor, asistent trénera alebo poradca“.

zdroj: fcbarcelona.cat

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.