Katalánsky denník Sport reaguje na kritiku, ktorá sa na Philippeho Coutinha valí tentoraz na hosťovaní v Bayerne Mníchov. Sport uvádza, že Brazílčan má v Bayerne štatistiky, ktoré sú rovnaké ako na začiatku jeho pôsobenia na Camp Nou. Brazílčan však musí dokázať, že je hodný toho, aby za neho Bayern po sezóne zaplatil 120 miliónov eur.

Sport píše, že po sľubnom začiatku sezóny sa v prípade Coutinha začínajú ozývať prví kritici. Pokiaľ sa však pozrieme na štatistiky, tie sú veľmi podobné číslam, ktoré Brazílčan zaznamenal počas prvých 9. kôl v drese Barcelony. Coutinho odohral aj prvé zápasy v Bavorsku a na trávniku strávil v priemere 73 minút, kým v Barcelone to v prvých 9. zápasoch bolo priemerne 71 minút. Je však potrebné spomenúť, že v prvom ligovom zápase sa v drese Bayernu nemohol ukázať, pretože bol stále hráčom Barcelony.

Po príchode do Bayernu sa záložník mohol oprieť o dôveru trénera Nika Kovača, pretože od prvej minúty nastúpil o 9. za 11. zápasov a plných 90 minút odohral v 5. prípadoch. Pre porovnanie - v Barcelone hral od úvodu v 8. z 12. prípadov, v štyroch prípadoch naskakoval do zápasu z lavičky. 4-krát odohral plných 90 minút.

Pokiaľ ide o štatistiku jeho ofenzívnej hry, bilancia je podobná. Po 9. kole uplynulej sezóny La Ligy mal Brazílčan na konte 3 góly a jednu asistenciu a v tom istom období strelil v Bundeslige 2 góly a prihral na ďalšie 3. Ak si porovnáme prvé zápasy Coutinha v Lige Majstrov, tak v Barcelone po troch zápasoch mal na konte 1 gól a 2 asistencie, v Bayerne po troch zápasoch Ligy Majstrov zaznamenal doposiaľ len 1 asistenciu.

Počas uplynulej sezóny na Camp Nou zasiahol Coutinho do 54. zápasov. Strelil 11 gólov a pridal 5 asistencií. Brazílčan musí podobné štatistiky ukázať aj v nemeckom tíme. V drese Bayernu musí dokázať, že nevydarené obdobie na Camp Nou hodil za hlavu a musí sa postarať o to, aby sa stal kľúčovým hráčom tímu v boji o dôležité trofeje. Summa summarum - Coutinho musí Nemcov presvedčiť, že je hodný 120 miliónov eur, teda sumy, ktorú Bavori musia Barcelone po skončení sezóny zaplatiť, aby si Brazílčana v tíme udržali.

zdroj: sport.es
foto: twitter

Nick

14
2019-11-02 13:57:15

1. tyzden je tu clanok ze Coutinho v Bayerne ozil.
2. tyzden je tu clanok ze v Bayerne Coutinha uz nechcu.
3. tyzden - clanok ze Coutsovi sa v Bayerne mimoriadne dari....
Je tu niekto taky kto ho realne sleduje a vedel by mi povedat ako to s nim naozaj je ?

Ladislav

3
2019-11-02 18:15:01

Za mě pořád to není ten Coutinho z Liverpoolu a už asi ani nebude.

Vladinko

2
2019-11-02 20:33:05

Videl som väčšinu zápasov Bayernu v sezone- taký hráč do kádra, čo zahrá dobre, občas ma záblesk geniality, ale nie je to hráč za ktorého by mali dať 120 mega, ani 80, možno tak 50...
Proste od hráča za 120 čakáš že bude sám rozhodovať zápasy a k tomu sa cou ani nepriblizuje..príde, odohrá si svoje, ale že by Bayern nejako ťahal, ak by sa zranil teraz tak by nejak extra nechybal..proste nie je zatiaľ ničím výnimočný -ani v zlom ani v dobrom

undrln

10
2019-11-02 14:38:24

Viděl jsem 5 zápasů pokud hraje podhrot tak hraje dobře, sice nezáří jak Messi ,ale svoje si odehraje rozhodně můžu říct,že je to pro Bayern posila. Můj názor.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.