FC Barcelona stále skautuje obrancu Flamenga Rodriga Caia. Brazílčan má byť pre mužstvo alternatívou v prípade, že zdravotné problémy Samuela Umtitiho bude pretrvávať. Stopér už zasiahol aj do reprezentácie a tento mesiac si zahrá vo finále Copa Libertadores.

Madridský denník Marca poukazuje na to, že Rodrigo Caio už nepatrí medzi najmladších hráčov, keďže má 26 rokov a okrem toho nemá potrebné skúsenosti na medzinárodne scéne. S určitosťou však patrí medzi najcennejších obrancov v brazílskej lige. Z toho dôvodu jeho kúpa nebude jednoduchá. Madridský denník ďalej uvádza, že Caia pozorne sleduje športový riaditeľ FC Barcelona Éric Abidal spoločne s celým tímom skautov a existuje možnosť, že stopér predsa len prestúpi na Camp Nou.

26-ročný Caio v brazílskej lige nepatrí medzi nové objavy. Odchovanec São Paolo odohral v drese tohto klubu množstvo zápasov a až v januári tohto roku sa rozhodol prestúpiť do Flamenga. S mužstvom to dotiahol do finále Copa Libertadores, ktoré sa bude konať 23. novembra. Rodrigo Caio je uznávaný aj v Španielsku. V roku 2015 mohol za 15 miliónov eur prestúpiť do Valencie, ale Los Che nakoniec od prestupu odstúpili. Znepokojoval ich zdravotný stav hráča, ktorý predtým podstúpil operáciu krížnych väzov v kolene. Vo Valencii v každom prípade bez problémov absolvoval lekársku prehliadku.

Marca píše, že profil tohto stopéra zodpovedá potrebám Barcelony. Brazílčan môže hrať ako defenzívny záložník a dokonca aj ako krajný obranca, hoci jeho primárnou pozíciou je stred obrany. 26-ročný zadák má veľmi dobrú úspešnosť prihrávok a dopúšťa sa len drobných vynútených faulov.

Jeho výkony v brazílskej lige sleduje viacero európskych klubov. Spomína sa predovšetkým anglický Leicester. Flamengo sa nenachádza v jednoduchej situácii, pretože udržať hráča v hodnote približne 30 miliónov eur je takmer nemožné. Marca tvrdí, že Barcelona má pred Leicestrom malú výhodu, ale všetko sa môže zmeniť, zvlášť po finále Copa Libertadores.

Príchod ďalšieho stopéra na Camp Nou vo veľkej miere závisí od zdravotného stavu Samuela Umtitiho. Ten už dlhodobo nehráva pravidelne kvôli problémom s kolenom a jeho pozícia v tíme slabne. Ak by Francúz nemal zdravotné problémy, obrana v zložení Piqué, Lenglet, Todibo, Umtiti by bola kompletná, ale zdravotný stav 25-ročného obrancu nie je vyhovujúci. Pre Barcelonu ide o veľký problém, pretože tréner nemá alternatívu k Piquému a Lengletovi. Ďalšou otázkou je, kto bude nástupcom Gerarda Piquého. Caio ním istotne nie je, pretože Barcelona Brazílčana považuje za riešenie problému v krátkodobom horizonte. Piqué však v rozhovoroch zatiaľ tvrdí, že sa cíti výborne a na koniec kariéry nemyslí.

zdroj: marca.com
foto: twitter

mikimi122

-16
2019-11-01 15:25:30

A čo tak Konate, alebo De Ligt. Ako dočasne riešenie by mohol byť aj De Vrij.

Lukahimself

11
2019-11-01 16:27:13

De ligt? Brácho si se vzbudil po půl roce?

mikimi122

-7
2019-11-01 16:41:33

Ja hodnotím z dlhodobého hľadiska a nechce sa mi veriť, že zrazu z takeho talentu nebude nič len po pár mesiacoch v Juventuse.

galibier

11
2019-11-01 19:42:06

Hlavne nech nepride zase na hostovanie taky typek ako naposledy ten z Valencie...Tobido by mal dostavat viac sanci aspon za rozhodnuteho stavu a urcite sa najde v becku stoper ktort byvtych par zapasov aji stvrty stoper odohral..nekupoval by som nikoho.

Barcaaaaaa

1
2019-11-02 12:23:39

Stoper je priorita, ale jako náhrada za piqueho někoho jako je dijk süle a podobně ne nějakého unknown brazilce jako krátkodobá alternativa to může hrát i někdo z béčka

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.