Útočník FC Barcelona Lionel Messi (24) má nové kopačky. Nejedná sa iba o klasické boty, ale o nový model od spoločnosti Adidas, ktorý by mal predstavovať revolúciu vo futbalovej obuvi. Nový model Adizero F50 miCoach bude testovaný najlepším hráčom súčasnosti. Okrem pocitov a dojmov hráča sa inžinieri budú opierať aj o výsledky získané mikročipom, ktorý je súčasťou kopačiek.

Boot with a brain”, čiže "kopačky s mozgom" umožňujú jeho nositeľom sledovať a nahrávať informácie počas samotného zápasu: umožňuje nahrať priemernú rýchlosť (záznam sa robí každú sekundu), maximálnu rýchlosť (zaznamenané každých päť sekúnd), počet a rozsah šprintov, celkovú vzdialenosť, vzdialenosť pri vysokej intenzite, počet krokov a. Za to všetko zodpovedá malý mikročip v podrážke, tzv. miCoach SPEED_CELL ™, ktorý ukladá všetky dáta po dobu siedmich hodín a informácie si môžete bezdrôtovo stiahnuť do ktoréhokoľvek zariadenia.

Najlepšie na celej veci je, že všetky tieto informácie sa budú môcť stiahnuť na miCoach.com. Hráči a tímy si môžu takto porovnávať svoje štatistiky s ostatnými a zároveň to zdieľať s verejnosťou.

Ani po zakomponovaní tejto technológie neprekročí celková hmotnosť kopačiek 165 gramov. Nový model nebude k dispozícii iba hráčom ako Messi, Gareth Bale, Samir Nasri či Ashley Young, ale Adizero F50 miCoach sa dostane do obchodov zhruba k 15. novembru.

Zdroj: totalBarca

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.