Sergio Busquets sa opäť objavil na tlačovej konferencii pred zápasom Španielska tentokrát proti Švajčiarsku. Kapitán FC Barcelona sa vyjadril k špekuláciám, ktoré sa týkajú znižovania platov na Camp Nou a takisto sa zastal Érica Garciu, na ktorého sa valí vlna kritiky po poslednom zápase La Roja.

Máš skúsenosti s kritikou v drese reprezentácie Španielska. Teraz je kritizovaný Éric Garcia. Môže ho to ovplyvniť?

"Keďže Érica poznám, je mu to jedno. Je to veľmi pokojný človek, ktorého najviac zaujíma to, čo sa deje v šatni a na ihrisku. Počúva spoluhráčov z tímu a je profesionál. Taký je život v špičkovom klube. Taký je futbal, je potrebné vyprovokovať diskusiu. Tentokrát to padlo na neho."

Chcel by si, aby sa Gerard Piqué opäť vrátil do reprezentácie?

"Neviem, čo plánuje, ale aj keby som to vedel, tak by som to nepovedal. Ak sa rozhodne vrátiť, bude patriť medzi kandidátov na povolanie. Už je to na rozhodnutí trénera."

V poslednom čase bolo v kanceláriách španielskej reprezentácie rušno. Hovoril si s Rubialesom?

"Na nás to nemá vplyv, pretože našou úlohou je trénovať a hrať zápasy. Rubialesa poznám veľmi dlho, viem, aký je to človek a to je všetko. Hráme dôležitý zápas proti Švajčiarsku a potrebujeme tri body."

Posilnila ťa kritika, ktorá sa teba dopadla v priebehu šampionátu v roku 2010?

"Vždy som bol Del Bosquemu vďačný za slová, ktoré v tom čase povedal. Myslím si, že mám dostatočne silnú osobnosť."

Bol si na tlačovej konferencii v Seville a teraz opäť odpovedáš na otázky. Išlo o rozhodnutie federácie, aby si hovoril ako kapitán?

"Nie, povedali mi, že vám chýbam (smiech). Chceli by sme, aby bol harmonogram vhodnejší."

Je Gavi mimo trávnik rovnako drzý ako na ihrisku?

"Je veľmi dobrý. Krok po kroku sa bude rozvíjať ako futbalista. Má sa čo učiť."

Z pohľadu odohraných zápasov za reprezentáciu si na treťom mieste, rovnaké je to v FC Barcelona. Bola ti ponúknutá nová zmluva?

"Nie, som pokojný a koncentrovaný. Keď ukončím sezónu, pôjdem na dovolenku a neskôr, keď sa vrátim, tak uvidíme. Chcel by som, aby to povedali mne a nikomu inému."

Hovorí sa o znížení platu o 50%. Prekáža ti to?

"Nič nám neponúkli. Je to súčasť hry, ale v tomto smere je lepšie byť priamy. Vždy som pripravený pomôcť nielen po finančnej stránke. Vždy to tak bolo. Postúpil som z mládežníckych sekcií, hral som po celý ten čas a vždy som bol zodpovedný sám za seba."

zdroj: as.com
foto: twitter

Diskusia

5 komentáre
2022-06-08 21:11:18
Už keď inak to nepôjde, tak nech sa hoc dohodnú na vyplatení plnej sumy, ale až keď sa klub uzdraví čo sa plánuje najskôr na rok 2024. Alebo nech im ponúknu niečo iné naoplátku nejaké miesto v klube po skončení kariéry, aby mali zabezpečení istý príjem. Busi viem, že hovoril niečo o trénovaní. Viem si predstaviť, že narozdiel od Xaviho, ktorí išiel za trénovaním do Kataru by išiel Busi inou cestou a trénoval by postupne jednotlivé kategórie v la masii.
2022-06-08 21:50:50
Tusim som tu vetu z titulky v rozhovore nenasiel ?