Ľavý obranca Barcelony Jordi Alba sa zúčastnil tlačovej konferencie pred zajtrajším zápasom Španielska proti Česku. Alba sa vyjadril k možnému znižovaniu platov v Barcelone a tiež k Ansu Fatimu a Gavimu.

Harmonogram

"Zápasov je každým rokom čoraz viac, ale myslím si, že aj my hráči sme čoraz lepšie pripravení. Kalendár je taký, aký je. Dlho som nebol v reprezentácii, takže teraz má to o to viac teší. Tvoríme skvelú rodinu, pretože sme spolu niekoľko rokov. Prichádzajú noví hráči a dobre sa adaptujú. Cestovať na zraz reprezentácie je vždy príjemné."

Súperenie na ľavej strane obrany

"Luis Enrique od svojho nástupu na post trénera dôveroval mnohým hráčom, nie je to len o mojej pozícii. Miesto na poste ľavého obrancu je veľmi cenné a sme si toho vedomí. V reprezentácii som nebol veľmi dlho a tréner sa 'nezapozeral' do nikoho. Mám rád súperenie v tíme. Je to dobré pre všetkých na akejkoľvek pozícii."

Zníženie platu

"To, o čom chcem hovoriť, poviem v rozhovore s klubom. Nikto nemusí vedieť, o čom hovoríme. O angažovaní kapitánov niet pochýb. Vieme, aké sú ťažkosti v klube. Nie som schopný kontrolovať to, o čom sa hovorí. A zároveň to ani neriešim. Klub má svoje potreby a my sme pripravení pomôcť. Naša štvorica kapitánov bude pomáhať a tí, ktorí budú chcieť, môžu tiež pomôcť. Vždy sme boli angažovaní v záležitostiach v klube a bude to tak aj naďalej."

Ansu Fati

"Do plnej kondície mu ešte trochu chýba. Aj ja mám za sebou ťažké zranenia a viem, že na začiatku panuje určitý strach. O to viac v jeho prípade, pretože dlhšie nehral. Nie je to jednoduché, ale myslím si, že trénuje veľmi dobre. Tréner už povedal, že všetko závisí od neho a od toho, ako sa bude cítiť. Ak zajtra dostane šancu, je to skvelé, a ak nie, tak zahrá v nasledujúcej sezóne. Je to chalan, ktorý veľmi tvrdo pracuje. Je veľmi pracovitý a pokorný. Vďaka tomu bude silnejší."

Gavi

"Na svoj vek je vynikajúci. Musí sa zlepšiť v mnohých aspektoch, rovnako ako všetci. Aj ja, hoci mám 33 rokov. Videl som len málo hráčov, ktorí by robili také veci v takom veku. Na svoj vek si veľmi verí a dokáže vychádzať so spoluhráčmi v mužstve, čo mu veľmi pomáha. Mám ho veľmi rád, ale je jasné, že sa musí zlepšiť, rovnako ako všetci ľudia vo všetkých oblastiach života."

Plány

"Vyhrať zajtrajší zápas a vycestovať na dovolenku čo najlepším spôsobom. Zajtra je zápas a potom budeme mať čas na oddych, na to, aby sme sa odpojili od reality. Na klubovej úrovni išlo o náročný rok a som presvedčený, že v budúcej sezóne to bude lepšie."

Fotografie tej istej štvorice kapitánov

"Myslím si, že áno, hlasujú členovia tímu. Je tam veľa mladých hráčov a potrební sú aj veteráni. Všetci musíme byť dôležití, mať svoje minúty, konkurovať si na každej pozícii. Čím väčšia konkurencia, tým sa vám na ihrisku darí lepšie. Mám radosť, že Sergi Roberto zostane aj na budúcu sezónu, je to veľmi skromný chalan, ktorý tvrdo pracuje. Nevytŕča z radu, ale v tíme je veľmi potrebný. Je to skvelá správa pre barcelonismo, že je stále s nami."

Konkurencia na medzinárodnej úrovni

"Futbalisti sú v súčasnosti lepšie pripravení. Úplne súhlasím s Luisom Enriquem. Vyhrať zápas nás stojí viac. Musíme zlepšiť veľa vecí, pretože si myslím, že sa musíme neustále zlepšovať. Myslím si však, že sme na dobrej ceste. Sme spokojní s prácou, ktorú odvádzame."

Barcelona

"Situácia, v ktorej sa nachádzame, nebude vždy fantastická. Dostaneme sa z toho, a ak sa nám nepodarí podpísať s niekým kontrakt, budeme musieť siahnuť po mládeži. Chcel by som, aby sme podpísali veľa zmlúv s veľa hráčmi. Bolo by to úžasné, ale situácia je taká, aká je. Musíme byť jednotnejší ako kedykoľvek predtým. Musíme sa porozprávať za zatvorenými dverami."

zdroj: marca.com
foto: twitter/SeFutbol

Diskusia

2 komentáre
2022-06-11 16:22:46
Ináč, Sergimu by som kapitansku pásku odobral. Nikdy som nechápal prečo sa stal kapitánom a aj keď je náš odchovanec, nikdy sa ním nemal stať. Miesto neho Marc.
2022-06-11 18:14:27
Sa tu hadate koli uplne fiktivnej zalezitosti :D on je v poradi 4ty kapitam realne ma sancu mat pasku len v priatelskom zapase. A co viete co sa deje v kabine mozno vie chlapcov vyburcovat. Teraz sa mu moc nedari ma smolu na zranenia a aj corona ho zastavila, ale ja ho mam rad vzdy bol na neho spolah a dokonca daval aj dolezite goly napr. proti PSG na 6:1 :) To ze je on 4ty kapitan je nas najmensi problem :) PS: teraz si este aj rapidne znizil plat takze fakt nemozeme mu nic zazlievat