Marc-André ter Stegen chytá svoju najlepšiu sezónu od príchodu do FC Barcelona a počet inkasovaných gólov a čistých kont ukazuje, že Nemec je opäť jedným z najlepších brankárov na svete.

Ter Stegen dostal v španielskej lige len 7 gólov a usiluje sa prekonať rekord Paca Liaña zo sezóny 1993/94, keď brankár Deportiva la Coruña inkasoval len 18 gólov. Ter Stegen by sa tak mohol stať brankárom, ktorý inkasoval najmenej gólov v jednej sezóne La Ligy.

V rozhovore pre Què T'hi Jugues Paco Liaño jasne povedal, že brankár Barcelony by mohol prekonať jeho rekord v počte inkasovaných gólov: "Ter Stegen je veľmi kompletný brankár, ktorý v bráne pracuje veľmi dobre, ktorý sa dokáže skvele presadiť, keď je konfrontovaný... a to Barcelonu v tejto sezóne mnohokrát zachránilo. A práve preto má také čísla, aké má. Sú neuveriteľné a myslím si, že prekoná rekord v počte inkasovaných gólov v Trofeo Zamora."

"Momentálne sa zdá nemožné skórovať proti Barcelone v La Lige. Počet čistých kont, ktoré si udržala, je zásluhou Ter Stegena, ale ja by som to rozšíril na Barcelonu ako klub, počnúc Lewandowskim a končiac Ter Stegenom. Barcelona využíva brutálny pressing smerom dopredu, vďaka čomu je pre súperov oveľa ťažšie dostať sa pod jej bránku," povedal.

Legendárny brankár sa vyjadril aj na adresu Pabla Torreho, ktorý sa malými krôčikmi snaží prebojovať do prvého tímu Barcelony: "Pablo Torre je klenot. Videl som, ako sa rozvíja ako futbalista a veľmi ma mrzí, že tento rok nedokáže ukázať všetok talent, ktorý má. Viem, že sa mu momentálne veľmi nedarí. Je v Barcelone a viem, že je to veľmi ťažké, ale mohol by hrať viac minút, keby kalendár nebol taký nabitý. Keby to bola sezóna s väčším počtom výsledkov. Niet pochýb o tom, že Pablo Torre môže dať Barcelone veľa, keď dostane príležitosť," dodal.

zdroj: mundodeportivo.es
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

Zatiaľ žiadne komentáre. Pridaj komentár ako prvý.