Ešte pred začiatkom nového roka sa bude konať kompletná výmena trávnika na Camp Nou. Prvou ostrou skúškou bude zápas Copa del Rey proti Osasune.

Na domovskom štadióne Blaugrana je teraz možné vidieť množstvo techniky od buldozérov až po špeciálne stroje, ktoré majú za úlohu vymeniť trávnik na štadióne. Plánovaný termín ukončenia tejto operácie je 29. december, no klub už poslal list RFEF so žiadosťou o posunutie stretnutia proti Osasune a to v prípade neočakávaných komplikácií spojených s výmenou trávy na ihrisku. Ak RFEF žiadosti vyhovie, zápas proti Osasune bude odohratý 11. alebo 12. januára.

Celý projekt sa začne odstránením existujúceho trávnika, pretože sa na ňom začína udržiavať voda a destabilizuje celé prostredie počas zápasov. Po dokončení týchto procesov sa začne procedúra osadzovania nového trávnika. Po jej finalizácii sa celý trávnik začne zostrihávať a zavlažovať.

Klub sa teda hráčom snaží na ďalšiu časť sezóny vytvoriť najoptimálnejšie podmienky pre hru.

Aktualizácia: Vzhľadom na zamietavé stanovisko RFEF k preloženiu stretnutia s Osasunou, Barcelona pozastavila výmenu trávnika na Camp Nou, ktorá sa napokon uskutoční až po 4. januári 2012.

zdroj: fcbarcelona.cat

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.