FC Barcelona včera v priateľskom zápase porazila Tottenham 4:2 a získala Gamper Cup pred začiatkom ligy. Kapitán Blaugranas Sergi Roberto sa po zápase vyjadril k súboju s londýnskym tímom, ako aj k hre mladých hráčov.

"Je pre mňa cťou byť kapitánom. Culé som už od detstva a nosiť pásku na ruke je niečo výnimočné. Pri svojom prejave som bol spočiatku trochu nervózny, ale už roky sledujem svojich spoluhráčov."

"Ukázali sme, že sme pripravení bojovať o všetko. Nachádzame sa v správnej chvíli na začiatku sezóny."

"Musíme byť trpezliví. Na ihrisku som zablahoželal Laminemu. Je úžasné, čo dokáže. Je to vynikajúci hráč a som si istý, že bude kľúčovým hráčom a zostane v klube dlhé roky, ale nemôžeme nič uponáhľať. Mladí hráči pracujú veľmi dobre a ja ich povzbudzujem, aby v tom pokračovali."

"Štáb rozhodne, na ktorých pozíciách sa môžeme zlepšiť. Som trénerovi k dispozícii pre každú situáciu. V posledných rokoch prišlo veľa pravých obrancov."

"Nebudem vám klamať, [Liga majstrov] je jedným z hlavných cieľov po tom, čo sa stalo v posledných rokoch. Hoci si už ako kapitán plním veľa snov, zdvihnúť tento pohár [Ligu majstrov] by bolo niečo výnimočné, aj keď si už plním veľa snov."

zdroj: sport.es mundodeportivo.es
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

10 komentáre
mito669 Premium
2023-08-09 08:44:24
Pokial bude brániť ako včera tak je to nemožné 😀
2023-08-09 08:54:51
Máš vlhké sny univerzál. Neviem či takéto zmýšľanie je bežné v našej kabíne, ale treba si nastaviť reálne dosiahnuteľnú laťku. Bez posíl v útoku a obrane a ak sa nám znova zrania dôležitý hráči, za ktorých nemáme na lavičke kvalitnú náhradu, tak to znova skončí veľkým sklamaním.