Včera odohrala FC Barcelona svoje prvé stretnutie na Olympijskom štadióne, kde bol súperom Tottenham. Zápas vyhrali Blaugranas, ale nezaobišlo sa to bez organizačných problémov.

Na úvod je potrebné spomenúť Grada d'Animació FC Barcelona, ktorá vyjadrila hlbokú nespokojnosť s nedávnymi krokmi vedenia klubu. Vo vyhlásení vydanom pred niekoľkými hodinami vedúci štyroch skupín, ktoré tvoria zónu fanúšikov, odsúdili zníženie počtu miest v ich zóne a neopodstatnené vylúčenie sezónnych vstupeniek v ojedinelých prípadoch, čím sa porušili niektoré predtým dohodnuté dohody.

Podľa tlačovej správy Grada d'Animació to nie je prvý prípad, keď klub porušil dohody, a súčasná situácia ich prinútila vyjadriť svoje obavy. Grada d'Animació vypredala všetky voľné miesta vo svojej zóne na štadióne Lluísa Companysa s kapacitou o 50% nižšou v porovnaní s Camp Nou, ako bolo pôvodne dohodnuté s klubom.

Vedenie im však nedávno oznámilo, že počet miest pridelených Grada d'Animació sa ešte zníži, čo spôsobilo zmätok a obavy medzi štyrmi skupinami, ktoré tvoria túto organizáciu. Tvrdia, že tieto rozhodnutia klubu "zrejme uprednostňujú zahraničné publikum, príležitostných turistov, a nie miestnu komunitu, ktorá cíti farby".

Vzhľadom na tieto kroky a porušenie predchádzajúcich dohôd zodpovední za Grada d'Animació požadovali, aby klub okamžite napravil situáciu. Vyjadrili tiež ochotu stretnúť sa so zástupcami FC Barcelona, aby záležitosť vyriešili a zabezpečili dodržiavanie pôvodných dohôd. Vysvetlili však, že ak sa tak nestane, "žiadna zo skupín nevstúpi a vyhradzujeme si právo podniknúť v budúcnosti kroky".

Okrem toho, ako píše katalánsky denník Mundo Deportivo, v dôsledku počítačovej chyby na internetovom predajnom webe FC Barcelona predala približne 400 vstupeniek do sektorov 101 a 102 na včerajšie stretnutie v dvoch kópiách, ktoré boli zároveň najdrahšími miestami za cenu 139 eur plus administratívne poplatky.

Viacerí fanúšikovia zistili, že im bolo pridelené rovnaké miesto, a dotknutí fanúšikovia, zjavne rozrušení týmto incidentom, museli byť presunutí do iných častí štadióna, aby si mohli vychutnať zápas bez ďalších komplikácií. Na stretnutí s Tottenhamom sa nakoniec zúčastnilo 35 224 divákov a možno len dúfať, že počas ligového zápasu proti Cádizu, ktorý je naplánovaný na 20. augusta, už nebudú žiadne problémy.

zdroj: sport.es mundodeportivo.es
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

Zatiaľ žiadne komentáre. Pridaj komentár ako prvý.