José Bordalas sa na konci minulej sezóny vrátil do Getafe po neúspešnom dobrodružstve vo Valencii a opäť bude stáť pred úlohou udržať svoj tím v najvyššej súťaži. Na začiatok ho čaká ťažká úloha proti FC Barcelona. Zápas sa uskutoční v nedeľu o 21:30 na štadióne Coliseum Alfonso Pérez.

"Slávna tiki-taka je už minulosťou. Barcelona, podobne ako väčšina tímov, ktoré tento štýl praktizovali, sa prispôsobila modernému futbalu. Štýl držania lopty Barçy nie je ten, ktorý sa jej v súčasnosti pripisuje. Je to tím, ktorý je schopný brániť v nízkom bloku. Niektorí ľudia o nej stále hovoria [tiki-taka - pozn. red.]. Bolo to zaujímavé obdobie a tento štýl bol rozhodujúci. Všetci vieme, že futbal sa zmenil a všetky tímy hľadajú vertikalitu a tá sa výrazne zmenila. Barcelona s loptou a Ter Stegenom vzadu dokáže hrať priamočiaro."

"Xaviho si veľmi vážim. Nikdy som ho nekritizoval a ani nebudem, pretože rešpektujem všetky štýly hry. Každý z nich niečo prináša a zaslúži si rešpekt. Môžeme mať rôzne názory, ale nemyslím si, že Xavi kritizuje mňa."

"Videli sme Barcelonu pred sezónou. Je to veľmi silný tím. Veľký, historický klub, ktorý je aktuálnym španielskym majstrom a ukázal to aj v posledných zápasoch. Tento tím má veľký potenciál, v minulej sezóne inkasoval najmenej gólov a má schopnosť rýchlo vyvážať loptu."

"Moji hráči získali v dobrej predsezónnej príprave viacero bodov. S ich snahou som spokojný. Teraz prichádza okamih pravdy a každý chce hrať v tomto komplikovanom zápase, proti takému ťažkému súperovi, akým je Barcelona."

"V prestupovom období odišlo osem hráčov a prišli len traja. Z tohto dôvodu nám chýba hĺbka mužstva. Do konca prestupového obdobia to chceme napraviť."

"V dnešnom futbale sa nemôžeme sťažovať na stav ihrísk, pretože La Liga definuje povolenú dĺžku trávnika. Nikto nemôže z rozmaru opustiť ihrisko, či sa mu páči, alebo nie. Teraz, v tomto počasí, sú ihriská suchšie, ale na to sa nikto nemôže sťažovať."

"Mauro Arambarri mal v minulej sezóne vážne problémy a bol dvakrát operovaný. Netrénoval so skupinou, ale máme z neho dobrý pocit. Nemôžeme však stanoviť konkrétny dátum jeho návratu. Dúfajme, že sa čo najskôr zapojí do tréningov s celým tímom a potom budeme môcť počítať so skvelým hráčom."

"Djene je veľmi dobrý futbalista. Každý má svoj vlastný pohľad a poňatie futbalu. Je to veľmi pracovitý hráč, energický, ale jeho technické schopnosti sú často prehliadané. Má veľmi dobrú techniku."

zdroj: sport.es
foto: getafefc.com

Diskusia

2 komentáre
2023-08-12 14:59:14
Doufám, že Barca bude koncentrovaná a nedopadne to jako minulý rok s Vallecanem
2023-08-12 15:09:52
Nestraš,na to som už veru zabudol....🙈