Tréner FC Barcelona sa zúčastnil tlačovej konferencie pred zajtrajším ligovým zápasom proti Getafe. Katalánci štartujú ligový ročník 2023/2024 o 21:30 náročným výjazdom na Coliseum Alfonso Pérez.

"Myslím, že sme odohrali dobrú predsezónnu prípravu. Dobre sme sa posilnili. Nachádzame sa v dobrom momente, čo sa týka sebadôvery, samotnej hry.... Súper je v obrane ako skala, majú dobrý systém s piatimi obrancami. Bude to ťažké, ale pokúsime sa získať tri body. Budeme sa snažiť dostať do nášho rytmu. Chceme začať sezónu dobre."

"Prestupy? Sústredíme sa na zajtrajší zápas a na registrácie. Na registráciách tvrdo pracujeme. Chceme, aby boli všetci pripravení, ale viac povedať nemôžem."

"Čakáme, čo urobí klub na čele s Laportom a Mateu. Stále sme optimistickí. Väčšinu hráčov chceme zaregistrovať ešte pred zápasom."

"Ansu Fati? Prestupové obdobie je otvorené do 31. augusta. S Ansu som spokojný. Je odkazom klubu teraz aj do budúcnosti. Neviem, prečo hovoríte, že nie som voči nemu jasný. Uvidíme, či zostane, stať sa môže čokoľvek."

"Pravý obranca alebo interior? Potrebujeme oboch. Dobre sme sa posilnili Gündoğanom, máme späť Abdeho, máme hráčov, ktorí môžu hrať v útoku. Potrebujeme však oboje, hráčov, ktorí môžu hrať na krídle aj v strede."

"Ofenzívny alebo defenzívny pravý obranca? Športové riaditeľstvo veľmi dobre pozná moje priority a spoločne sa rozhodneme, čo bude najlepšie."

"Odchod Dembélého? Odkedy som tu, môžem poskytnúť len svoje hodnotenie. Je to dobrý chlapec. Stavili sme na neho a bolo to veľké sklamanie. Veľmi sme ho tu chceli. Myslel som si, že projekt pre neho je tu."

"Som na 90% presvedčený, že na zajtra budú všetci zaregistrovaní. Viac-menej mám tím, ktorý bude zajtra hrať od začiatku."

"Neymar? Prestupové obdobie trvá do 31. augusta. Zajtra je zápas proti Getafe, takže nemôžem povedať nič viac. O prestupovom období nehovorím."

"Vitor Roque? Predbežne sa k nám pripojí v januári."

"Bordalasove slová? Súhlasím s ním. Bol úctivý a futbal sa zmenil. Futbal sa stal fyzickejším, ale naša DNA sa nezmenila. Máme jasný spôsob kontrolovania a ten spočíva v držaní lopty. V zápase proti Getafe to bude určite ťažké. Getafe pod vedením Bordalasa je vždy veľmi ťažké."

"Zapojenie Lamine Yamala a Fermina Lópeza do hry? To bude závisieť od toho, ako sa budú vyvíjať v tréningu a v zápasoch. S Laminem a Fermínom sme veľmi spokojní. Mali skvelú predsezónu a ich úloha závisí od nich samotných."

"Araujo a Christensen? Pred sezónou budú k dispozícii, mali nejaké nepríjemnosti, ale ak všetko pôjde dobre, budú k dispozícii."

"Lamine Yamal? Prakticky nikdy nestráca lopty. Napriek svojmu mladému veku vždy robí dobré rozhodnutia. Napriek tomu, že má 16 rokov, je veľmi vyspelý hráč."

"Môžem potvrdiť, že Marcos Alonso zostane? Uvidíme. Môžem vám povedať to isté, čo som povedal o Ansu alebo o komkoľvek inom, a vy mi poviete, že nie som veľmi jasný. Do 31. augusta je prestupové obdobie a všetko je otvorené, stať sa môže čokoľvek."

zdroj: yt
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

1 komentár
2023-08-12 19:32:57
Musí se to podařit, zítra musí být 3 body