Tréner FC Barcelona bol na tlačovej konferencii po zápase proti Getafe mimoriadne nahnevaný. No niet sa čomu čudovať.

Araujo na pravej strane obrany a Koundé v strede

"Myslím si, že sa na tomto poste cítia pohodlne. Hovoril som s nimi o tom. Ronald nie je krajný obranca, ale jeden z troch stopérov. Dnes to bolo iné, najmä keď sme hrali v desiatich. Ronald mal otvoriť ihrisko, pretože sme nemali prirodzeného krídelníka na pravej strane. Potom tam prišiel Lamine... Hra s tromi vzadu vyzerá dobre. Chceli sme hrať v strede s Pedrim a Gündoğanom.... V prvom polčase to bolo ťažké, ale v druhom to už vyzeralo dobre. Za stavu 10:10 sme úplne ovládli zápas. Vytvorili sme si príležitosti a je škoda, že sme neskórovali."

Rozhodca

"Tento týždeň sme mali stretnutie s rozhodcami, ktoré sa mi nepáčilo, nemal som z neho dobré pocity. Povedali, že už nebudú toľko používať VAR, a ja si myslím, že je to základný nástroj spravodlivosti vo futbale. Povedali nám, že tréneri budú mať viac pochopenia, pretože je tam napätie, nervozita.... Takže v prvom kole ma poslali na tribúnu. A po tretie, bolo nám povedané, že hra rukou, ktorá nebude jasná, sa nebude pískať, a tá Gaviho nebola jasná. Takže tieto tri veci boli na stretnutí vznesené a žiadna z nich nezabrala."

"Nemôžeme mlčať, pretože to všetci videli. Ak je toto produkt La Ligy, ak je tento zápas produktom La Ligy, potom je to podľa mňa absolútna hanba."

"Hranice určuje rozhodca. Stratili sme hlavy a to sa nám nemôže stať, ale predtým boli aj situácie, ktoré rozhodca nezvládol. Videl to celý svet. Toto sú moje pocity, toto je môj názor. Musíme byť sebakritickí, myslím si, že v druhom polčase sme boli lepší, s otvorenejšími krídlami..."

"Podľa môjho názoru bola tá hra rukou 'vymyslená'. Tak to jednoducho je. Nikde nevidím, že by sa zahralo rukou. Ak to nie je zjavná ruka, tak sa nepíska. To nám bolo povedané. Už na stretnutí s rozhodcami sa mi to nepáčilo a nepáčilo sa mi to ani dnes. Dnešný nadstavený čas je hanba. Efektívny čas vo futbale! To je smiešne.""

"Jednoducho som povedal, čo si myslím, nič viac."

Je tvoj odkaz prezidentovi La Ligy vyhlásenie, že produkt La Ligy je hanba?

"To som povedal, dnes áno. Prakticky to nebol zápas."

Myslíš si, že by sa mal Laporta stretnúť s Tebasom, aby sa niečo zmenilo?

"Neviem. Naozaj neviem. Záleží mi na zlepšení hry."

Zápas

"Myslím si, že to, čo sme dnes videli na ihrisku, je veľká nespravodlivosť."

Ovplyvnil humkuk okolo klubu slabšiu hru

"Nie, myslím si, že v prvom polčase sme nehrali hru, nehrali sme tak, ako sme chceli, ale v druhom polčase sme hrali. Bohužiaľ to však nevyšlo. Mali sme málo vhodných príležitostí a tie, ktoré sme mali, boli nedostatočné."

Vylúčenie Raphinhu

"Situácia v Raphinhu je kumuláciou rôznych vecí. Oni ich nechávajú hrať, nechávajú ich robiť veci a nám nie. Naťahujú čas, prerušujú hru.... je to ich futbal. Je to ich futbal."

Vylúčenie Xaviho

"Povedal som rozhodcovi, že dovoľuje priveľa faulov. Preto ma poslal na tribúnu. Rozhodca to celé dovolil. Iné východisko neexistuje. Dovolil som si komentár a bol som za to vylúčený. Chceme predávať La Ligu... a máme niečo také... to nie je pozitívne pre nikoho."

zdroj: yt
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

12 komentáre
2023-08-14 06:43:09
La Liga z najlepšej ligy na svete dosť upadla. Tímy nedokážu registrovať hráčov z technického futbalu prešlo veľa tímov na rezničinu. Nakupujú menej ako v ostatných ligách a Tebas sa tvári ako liga prekvitá. A to nehovorím o kvalite rozhodcov. Nerozumiem ako včera mohol Damian Suarez dostať žltú kartu až v 82 minúte. Jediné pozitívum, že minulý rok aspoň skončil Lahoz :D
2023-08-14 06:49:16
Rozhodčí byl katastrofální. Ale i kdyby byl "normální", tak by to nebylo o moc lepší. Hra na 4 záložníky nám moc nefunguje. Často bylo vidět Baldeho na levé straně osamoceného a Pedri byl vidět, jak se motá někde na hrotu u Lewy ... bože + na RB stoper, což není ono i když se Araujo snažil. Hráče Getafe nekomentuju, protože to si mohli dovolit jen díky neskutečně špatnému rozhodčímu. Něco pozitivního? FDJ, Koudé a celkem se mi líbil Romeu. Jinak z toho boleli neskutečně oči.