Zápas FC Barcelona proti Getafe na štadióne Coliseum Alfonso Pérez určite nebol dobrou reklamou pre La Ligu. Okrem ostrých zákrokov hráčov domáceho tímu a Raphinhu bol obrovský problém aj s efektívnym hracím časom. Ako sa ukázalo, viac ako polovicu trvania zápasu sa nehralo s loptou.

Španielske médiá dnes uvádzajú, že zo 116 minút, ktoré sa včera "odohrali" na štadióne Coliseum Alfonso Pérez, bol zápas prerušený na viac ako polovicu tohto času: 60 minút a 43 sekúnd. To znamená hodinu bez lopty v hre. Okrem toho rozhodca oficiálne pridal k druhému polčasu 9 minút, ale v skutočnosti zaznel záverečný hvizd až 15 minút a 25 sekúnd po skončení základného hracieho času. Ďalším problémom bolo, že počas týchto 15 minút sa hralo iba 5 minút a 25 sekúnd.

Po zápase na to upozornil Xavi, ktorý mal množstvo sťažností na rozhodcov aj v súvislosti s červenou kartou pre neho či odpískanou hrou rukou Gaviho: "To, že zápas trvá 116 minút, je ďalšia absurdita. Efektívny hrací čas - to som opakoval už tisíckrát. Efektívny hrací čas vo futbale a máme to za sebou! Robíme zo seba idiotov," povedal Xavi bezprostredne po skončení zápasu.

Podobne sa vyjadril aj Frenkie de Jong: "Musíme sa zlepšiť, to je jasné, ale rozhodcovia tiež. La Liga musí prísť s pravidlami proti tomu. Nie je to chyba Getafe, takto súťažia, je to ich spôsob hry. Ale pridali deväť minút, čo sa zdá veľa, ale v druhom polčase dokázali urvať 25-30 minút.... Myslím si, že je to škoda," uviedol Holanďan.

zdroj: gerard romero mundodeportivo.es
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

5 komentáre
2023-08-14 13:59:54
A ja s pridávam, futbal ide do sraciek, v PL minulý rok zápas trval v priemere 54 min, včera náš cca 55 min...a nadstavi sa 15 min, odohrá sa 5, zbytočnosť...dajte 2x30 min a bude pokoj, stále stopnuty čas pri váľani po zemi, pri striedaniach, VARe, oslavách a vybavené
2023-08-14 14:01:40
je to choroba futbalu..dat to 2x35 minut cisteho casu...zaviest dalsie novinky, ako vylucenia na urcity cas (5 minut) za skutky ako simulovanie, nadavanie, zdrziavanie (tak ako v hadzanej, ak sa zapiska, tak ziaden hrac sa lopty ani nedotke)