V zápase Barcelony proti Getafe bolo veľa kontroverzií zo strany rozhodcov, pričom z tábora Barcelony zazneli výhrady voči práci hlavného arbitra Césara Sota Grada. K tejto téme sa vyjadril brankár tímu z madridského predmestia David Soria.

"Pravdupovediac, páči sa mi, že takto uvažujú, pretože to znamená, že sme späť. Snažia sa nám zobrať kredit za dobrý zápas, ktorý sme odohrali. Vždy sa snažia zakryť skutočnosť, že nič nedokážu, tým, že sa vyhovárajú. V predchádzajúcich zápasoch to bolo slnko a trávnik, v tejto sezóne je to rozhodca a fauly. Vždy sa niečo nájde," uviedol brankár v rozhlasovom vysielaní Cadena COPE.

Soria zároveň ospravedlnil spôsob, akým jeho tím hral: "Urobili sme to, čo sme potrebovali, aby sme dosiahli cieľ. Nemôžeme ich nechať prísť na náš štadión a hrať tak, ako sa im páči. Nemôžeme hrať ako Barcelona, máme iné vlastnosti," povedal odchovanec Realu Madrid a pridal svoj názor na včasnú hru Getafe: "Keď tím vyhráva alebo má pozitívny výsledok, neponáhľa sa."

Napriek tomu sám Soria hľadal pre svoj tím výhovorku, keď prišiel na nízky efektívny hrací čas: "Araujo spadol na trávnik na päť minút, aby VAR skontroloval akciu, ale nikto o tom nehovorí."

Brankára sa pýtali aj na jeho budúcnosť a treba pripomenúť, že bol spájaný s Realom Madrid: "Cítim sa dobre, pretože tento tím mi dal všetko. Do konca prestupového obdobia však zostáva ešte veľa času, som k dispozícii potrebám klubu. Lichotí mi, že moje meno je spájané s Realom, pretože je to jeden z najlepších tímov na svete."

Od záverečného hvizdu zápasu proti Getafe uplynulo 24 hodín, no s odstupom času sa stále objavujú ďalšie zábery a videá, ktoré ukazujú najrôznejšie zákernosti a správanie hráčov domáceho tímu, ktorí znepríjemňovali život hráčom Barçy. Tentoraz bol v hlavnej úlohe opäť Damian Suárez.

Pri kontrole možného pokutového kopu na Ronalda Arauja kamery stanice Movistar zachytili Damiana Suáreza z Getafe, ktorý využijúc skutočnosť, že pozornosť bola sústredená na potenciálnu jedenástku, už "pripravoval" miesto pokutového kopu pošliapaním a zničením bieleho bodu. 35-ročný Uruguajčan bol však nachytaný a medzi hráčmi došlo k ďalšej šarvátke. Nakoniec sa Suárez ani nemusel snažiť, keďže rozhodca penaltu nenariadil.

 

Damian Suarez trying to destroy & ruin the penalty spot when the referee went to check the VAR video for a possible penalty in the 90+4th minute...

What a pathetic, disgusting & unprofessional guy.pic.twitter.com/3H16zXQWX2

— Subham (@CourageFCB) August 14, 2023

 

zdroj: Cadena COPE
foto: twitter/getafecf

Diskusia

9 komentáre
2023-08-15 06:51:13
Ked podla neho "ich sposob hry" je prostriedok co svati ucel, tak potom nech zmenia sport na rugby, vypatlanci madridski...chovali sa jak hovada, pevne verim, ze ked pridu na odvetu k nam, tak im pribalime aspon tri kusy na cestu a dufam, ze sa v lige najde este vacsi zmrdko ako Damian Suarez a ten ho narovna, nech sa spamata, v jeho veku toto robit je na odbornu pomoc
2023-08-15 07:08:13
To nie je výhovorka debilko. To je realita. Dementný klub a ešte dementnejší hráči