Obhajoba titulu Barcelony v La Lige začala v nedeľu večer frustrujúcou bezgólovou remízou na pôde Getafe. Aby toho nebolo málo, Katalánci prišli o Raphinhu, keďže Brazílčan sa nechal vylúčiť za úder lakťom na Gastona Alvareza.

Bol to nepríjemný moment pre hráča aj tím, keďže Blaugranas sa nedokázali predrať cez hlboký blok Getafe a teraz nebudú mať krídelníka k dispozícii zrejme na dva zápasy. Zatiaľ čo Barcelona už začala konanie s cieľom pokúsiť sa znížiť suspendáciu, katalánsky denník Mundo Deportivo zdôrazňuje, že Abde Ezzalzouli by bol prvým v rade, aby zaujal miesto v základnej zostave počas absencie Brazílčana.

Samozrejme, keďže Ousmane Dembélé je už oficiálne hráčom Paris Saint-Germain, Xavi nemá okrem Raphinhu a Abdeho žiadneho iného prirodzeného krídelníka, ktorý by ponúkol správnu šírku a kvalitu na krídlach. Ak bude odvolanie na skrátenie Brazílčanovej suspendácie zamietnuté, Abde bude údajne uprednostnený v nadchádzajúcom súboji proti Cádizu.

Maročan naskočil z lavičky aj v polčase proti Getafe, a hoci z viacerých dôvodov nedokázal uspieť v koncovke, vniesol do hry oveľa viac sviežosti a obrane súpera robil problémy. Keď je Lewandowski lídrom, je vždy najlepšie, keď čistokrvný krídelník rozťahuje hru, aby pomohol Poliakovi zaujať lepšiu pozíciu. Skúsený útočník odohral veľmi nevydarený zápas proti Getafe, v ktorom bol úplne izolovaný a nedokázal mať žiadny vplyv. Abde, ktorý na Xaviho pred sezónou urobil dojem, bude mať zrejme konečne šancu ukázať, že sa v ňom Xavi nemýlil.

zdroj: mundodeportivo.es
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

8 komentáre
2023-08-15 12:32:40
Příští zápas útočný trojlístek Abde - Lewandowski - Torres.
tunno Premium
2023-08-15 12:42:37
Bozechran.