Nou Camp včera zažil opäť víťazstvo svojho tímu, ale tentokrát z neho mal ozajstnú nefalšovanú radosť. Už to nebolo jednoznačné dominantné víťazstvo, ale Blaugrana svoju profesorskú zaspatú hru museli v druhom polčase vystupňovať. Konečne sme tak videli Barcelonu v plnom nasedí v boji o nesmierne cenné body do Primera Division.

Betis Sevilla hrýzol hneď od začiatku a v prvom polčase mal navrch - minimálne šancami aké si dokázal vypracovať. Barcelone sa podarilo z ničoho nič streliť gól vďaka Xavimu. Ten svoj 400. ligový zápas oslávil aj s čerešničkou na torte, no určite nevie ako sa k nemu lopta po Fabregasovej rane do žrde dostala. Hneď na to sa presadil Messi. Katalánci po prvom polčase mohli za skóre 1-2 ďakovať najmä vychýlenej muške súpera. 69 889 divákov stíchlo po góle Roqueho Santa Cruza, ktorý využil včerajšiu dovolenku Barcelonskej obrany a peknou technicky umiestnenou strelou vyrovnával na Nou Campe na 2-2. Myslím, že bolo na čase, aby pánov profesorov na trávniku konečne niekto vyfackal a zabrali tak ako treba. Betis sa Majstrov sveta včera nezľakol a ukázal, že sa s nimi dá hrať aj otvorená partia. Ak by premenili šance zo začiatku stretnutia, Barcelone by mohla veľmi ľahko stratiť ďalšie body.

V druhom polčase Katalánci stiahli nevýrazného Cuencu a do hry nasadili Alvesa. Ten mal pomôcť ako útoku po pravej strane tak aj deravej obrane. Trojica obrancov jednoducho na ofenzívnu Sevillu nestačila, keď najmä fyzický fond Puyola mu nedovoľoval naháňať trojicu rýchlikov na hrote útoku Betisu. Na druhej strane Abidal s Mascheranom nemali svoj deň a Moreno si s nimi najmä v prvom polčase robil čo chcel.

Za stavu 2-2 sa o slovo prihlásil aj rozhodca, ktorý neodpískal jasný pokutový kop pre domácich po faule Montera na Iniestu v 68. minúte. Iniesta sa rýchlym pohybom snažil dostať k bráne súpera, no Monteru mu nastavil nohu, cez ktorú Iniesta prepadol. Išlo pritom o jasný kontakt, ktorý zabránil Iniestovi v napredovaní. Montero pritom loptu ani zďaleka nezasiahol. Iniesta však dostal od hlavného arbitra žltú kartu za filmovanie. Na štadióne sa takmer ihneď objavili aj biele vreckovky. Tento verdikt mužstvom neotriasol a do súpera búšil ďalej. Po druhej správne nariadenej žltej karte na prenikajúceho Messiho sa predčasne pod sprchy porúčal Mario.

Sevilla sa s desiatimi hráčmi samozrejme stiahla do obrany a hrozila na brejky. Alexisov gól bol úplne v poriadku, no polemiku vyvolal pokutový kop v prospech Barcelony. Sám som si ruku obrancu Betisu nevšimol hneď, ale až po opakovanom zábere. Predtým mal však ruku Abidal, no pri tele a rozhodca posúdil to správne. Obranca Betisu mal ruku takisto pri tele, no s úmyselným pohybom proti lopte v snahe ju zablokovať. Abidala lopta trafila, obranca Betisu ju chcel stopnúť. Obaja mali ruku, rozhodca posúdil úmysel. Hráč Betisu mal však smolu na jastrabie oko hlavného arbitra, ktorý tak odpískal pokutový kop pre Barcelonu, ktorý ani zďaleka nebol tak preukázateľný ako ten po faule na Iniestu.

Hlavný arbiter však nemal svoj deň. Nepískal dobre na obe strany. Sporné boli viaceré situácie. Roque Santa Cruz mal dostať po faule Puyola výhodu dobrej štandardky. Alvesa pri pokutovom území hráči súpera taktiež nešetrili, podobne ako Iniestu. Išlo tak o ďalší zápas, kde arbitri zo Španielska dokázali svoju priemernú úroveň a svojimi chybnými rozhodnutiami len rozvírili už aj tak nepokojnú hladinu diskusií a rivality najmä medzi madridistas a culés.

zdroj: forcabarca.sk

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.