Katalánci dnes nejakým zázrakom dokázali vybojovať plný počet bodov, ale na hru sa veľmi nedalo pozerať. Poďme hodnotiť.

Najlepšie: Lamine Yamal a plný počet bodov

Barcelona sa proti oveľa slabšiemu súperovi opäť dlho nevedela presadiť, a hoci jej bolo 70 minút viac než čo vytknúť, treba pochváliť mladíka Lamine Yamala, ktorý nemal problémy v súbojoch s obrancami Cádizu. Pri takejto forme by sa mal stať dôležitým krídelníkom, ktorý bude s Rafinhom bojovať o miesto v základnej jedenástke. Na góly sme však museli dlho čakať a pochváliť možno aj Pedriho, ktorý ťažkou strelou v sklze dostal tím do vedenia. Malý počet minút skvele využil aj Ferran Torres, ktorý zvýšil na 2:0. Okrem neho mali svoje momenty aj Gündoğan a Koundé, ale z takto hrajúcej Barcelony môžeme byť sotva nadšení.

Najhoršie: Xaviho predstava o taktike s 1,5 útočníkom

Xavi sa opäť rozhodol pre rozostavenie len s dvoma útočníkmi, pričom Lamine Yamal bol postavený tak široko, že by sme ho mali označiť skôr za klasického krídelníka. Rýchlo sa ukázalo, že pri tejto taktike chýbajú hráči, ktorí by nabiehali za obrancov a ponúkali možnosti na rozohrávanie kolmých lôpt. Medzitým sa Cádiz ani nepokúšal súperiť v strede poľa, ktorý tréner Barcelony tak starostlivo prehustil. Aby toho nebolo málo, forma Roberta Lewandowskeho naďalej neoslnila. Poliak sa snažil kontrolovať loptu a svoje príležitosti s prehľadom premrhával. Nie je prekvapením, že až po striedaniach a príchode útočníkov prišli góly a samotná hra sa stala priamočiarejšou a rýchlejšou. Otázkou zostáva, či Xavi bude v ďalších zápasoch naďalej ignorovať útočníkov, ktorých má v kádri.

zdroj: fcbarca.com
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

10 komentáre
2023-08-20 22:17:08
Rozhodující gól zařídili dva záložníci Xavi musí být naprosto nadšenej 😂😂
2023-08-20 22:19:34
všetko pekne, ale ja si aj tak pockam na hodnotenie kacejika, to je jedine bez ruzovych okuliari a pravdive