Tréner FC Barcelona zhodnotil výhru nad Cádizom na pozápasovej tlačovej konferencii.

"Druhý polčas bol z hľadiska pozičnej hry lepší. V závere sme využili naše šance a sledovali sme skvelú finálnu prihrávku Gündoğana na Pedriho. Som spokojný, zápas bol dobrý."

[Marta Ramón, RAC1] Chcela by som sa opýtať na Lamine Yamala. Dnes bol hráčom základu napriek tomu, že má 16 rokov.

"Myslím si, že na svoj vek je veľmi vyspelý hráč. Dokáže urobiť rozdiel. Má talent a jeho 16 rokov vôbec nie je problém. Pre tím bude dôležitý."

[Alfredo Martínez, Onda Cero] Máš obavy z formy Roberta Lewandowskeho?

"Nie, Robert nakoniec skóruje. Musíme mať viac trpezlivosti. Myslím si, že v druhom polčase hral dobre. Na konci si pripísal asistenciu na Ferrana. Potrebuje jeden gól, ako všetci útočníci."

[Movistar+] Chcel by som sa opýtať na pozíciu Frenkieho de Jonga. Čo si hľadal s takýmto rozostavením?

"Chceli sme viac riskovať. Frenkie má schopnosť prelamovať línie súpera. Obrancovia Barcelony musia vytvárať prevahu v strede. Dobre sme útočili. S Getafe sme si nevytvorili veľa príležitostí, dnes sme chceli, aby ich bolo viac."

[Helena Condis, COPE] Je atmosféra na Montjuïc horšia, ako ste očakávali?

"Nie, práve naopak. Myslím si, že fanúšikovia nás podporovali až do samého konca. Grada d'Animació bola veľkolepá. Spievalo a pomáhalo nám 40 000 ľudí."

[Adria Albets, SER] Ferran bol Pichichi predsezóny, teraz opäť skóroval. Čo si o ňom myslíš?

"Ferran je príkladom toho, ako by ste mali pracovať. Musíte byť vždy pripravení. Dnes sme mali 5 náhradníkov, Ansu bol veľmi dynamický, Abde tiež, Éric, Sergi a nakoniec Ferran. Musíte pracovať, nakoniec sa vám to vyplatí."

[Radio Nacional] Vidíš veľké rozdiely v hre na Montjuïc v porovnaní s Camp Nou, okrem samotných fanúšikov?

"Nie, zdôrazňujem, že to vnímam pozitívne. Hrali sme dobre, boli sme trpezliví. Nebolo to ľahké stretnutie kvôli všetkým tým prerušeniam. Pozitívnym aspektom bolo aj publikum. Je to dobrý začiatok."

[David Ibañez, Mediaset] Španielky vyhrali Majstrovstvá sveta. Čo môžeš povedať o tom a o ženskom futbale vo všeobecnosti?

"Gratulujem im, treba ich podporiť, hrali veľmi dobre. Sú to priekopníčky, byť ženou vo futbale stojí veľa. Veľmi som to prežíval, bol som s manželkou, prežívali sme spolu veľké emócie. Je to veľmi veľký úspech, mám z nich veľkú radosť."

[The Athletic] Prvý gól padol po skvelej prihrávke Gündoğana na Pedriho. Riešite to aj na tréningu?

"Je veľmi dôležité mať niekoho s takými vlastnosťami, ako má Gündoğan, s finálnou prihrávkou. On dokáže takýmito zákrokmi urobiť rozdiel."

[Mas que pelotas] Gavi mal na začiatku sezóny problémy. Čo si myslíš o konkurencii, ktorú bude mať v tejto sezóne vzhľadom na prestupy, predovšetkým Gündoğana?

"Gavi bude veľmi dôležitý, už som to povedal mnohokrát. Dnes dostal žltú kartu a chceli sme mužstvu dodať aj trochu sviežosti. Ansu sme postavili ako stredopoliara, museli sme zariskovať. Nie je to žiadne tajomstvo - Gavi má veľkú kvalitu, vášeň a bude veľmi dôležitý."

[Iniestazo] V poslednom čase sa veľa hovorí o Ansu Fatim. Ako hodnotíš jeho dnešný výkon?

"Odohral skvelú polhodinu, bol dynamický. Mal aj príležitosť streliť gól. Odviedol to, čo od neho očakávame. Môže nám veľmi pomôcť. Z môjho pohľadu bolo dnes kľúčových 5 striedaní."

zdroj: youtube.com
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

10 komentáre
2023-08-20 22:58:51
:D forcabarca fans reakcie za 3,2,1....
2023-08-20 23:13:08
Z hry tímu boleli oči. A niekto si myslí, že sa odohral dobrý zápas.