Quique Setien sa zúčastnil na tlačovej konferencii pred zápasom Villarrealu s FC Barcelona. Tréner Žltej ponorky povedal, že Pedriho absencia je pre neho úľavou. Setien sa vyjadril aj k jednej z najdiskutovanejších tém v španielskom futbale v posledných dňoch, ku kauze Luisa Rubialesa.

"Yeremy [Pino] sa dnes už pripojil k tímu a cíti sa dobre. Pravdepodobne bude povolaný, uvidíme, či bude hrať."

"Všetky body, ktoré môžete získať, vlievajú do skupiny pozitívnu energiu, a proti takýmto súperom, ktorí sú lepší ako vy, ešte viac. Zápasy proti Barcelone boli dosť tesné a vyrovnané, vyhrávali, ale my sme jej dokázali streliť góly. Na to, aby ste porazili tímy ako Barcelona, musíte odohrať skvelý zápas a musíte vidieť, v akom stave sú a ako sú "inšpirovaní". Sú to tímy, ktoré je ťažké kontrolovať, aj keď sa vám darí."

"Nikdy neviete, či sa súper bude môcť spoľahnúť na všetkých hráčov, majú skvelý káder, ale je pravda, že majú niekoľko dôležitých absencií. To je aj prípad Raphinhu, ktorý tu vlani odohral skvelý zápas. Hovoríme o dôležitých hráčoch, ale vieme, že na lavičke majú hráčov s veľkou kvalitou, ktorí ich môžu bez problémov nahradiť. V prípade Pedriho si myslím, že je to rozdielový hráč. Nie som rád, že je zranený, ale je to úľava. Videli sme ho tu minulý rok, sme si vedomí jeho schopnosti čítať hru v blízkosti pokutového územia. Je to výnimočný hráč, takže je to úľava, že nehrá."

"Nie sú to len oni - aj nám stále chýba rozvoj všetkého, na čom pracujete. Sú to momenty, keď ešte stále pracujete s novými hráčmi a ešte nie ste v plnej forme. Nemyslím si však, že hrať proti Barcelone na začiatku sezóny je lepšie ako hrať inokedy."

"Nesúťažím proti Barcelone. Barcelona sa mi zdá ako klub s veľkou prestížou a históriou. Vo Villarreale som len krátko, osem alebo deväť mesiacov, hoci som rád, že som tam bol a zažil to. To je všetko."

"Nie je ľahké vybrať hráčov do stredu obrany. Raúl [Albiol] si počína veľmi dobre, mám pochybnosti o tom, či bude schopný odohrať celý zápas, hoci verím, že bude. To isté platí o Mateovi a Mandim, ktorí sú na vysokej úrovni. Celý týždeň som teda premýšľal o tom, ktorý hráč bude v tomto zápase najlepší."

"Manu [Triguerosa] si veľmi vážim, myslím si, že je to hráč, ktorý si tu svoje miesto zaslúžil. Je pravda, že som sa s ním rozprával a povedal som mu, že pre neho nebude ľahké získať minúty. Takže ak sa rozhodne, že chce odísť, budem ho dokonale chápať. Ak zostane, budem ho rešpektovať a pokúsim sa mu dať čo najviac minút. Je to výnimočný chlapec, viem, že mi nebude robiť problémy, a preto má rešpekt všetkých."

"Bude to veľmi dlhá sezóna s množstvom zápasov, sezóna, v ktorej chceme súťažiť na všetkých frontoch, takže budeme potrebovať všetkých hráčov. Ben [Brereton] vyzerá čoraz lepšie, je čoraz viac adaptovaný. Nedávno hral a počínal si veľmi dobre. Yeremyho návrat zvyšuje konkurenciu a to je dobré pre všetkých."

"Myslím si, že všetci už hovorili [o Rubialesovi] a je jasné, že jeho správanie je neprijateľné. Je to správanie, ktoré nás všetkých zaskočilo a ktoré veľmi poškodilo vnímanie nášho futbalu. Takéto správanie by sa nemalo stávať, preto som považoval za vhodné, aby odstúpil."

"Chceme zachovať myšlienku a projekt, ktorý funguje, ale sú hráči, ktorí sa musia vzdať časti seba, aby slúžili tímu. Nie je to ľahké. Aby Gerard [Moreno] mohol hrať na svojom mieste, musíme upraviť iné pozície a iných hráčov, ktorí sa tiež môžu cítiť nepohodlne. Snažím sa prispôsobiť všetkým hráčom, aby sa cítili pohodlne, ale pre všetkých to nie je možné. Hovoril som to každému od začiatku - a síce, že existuje časť z nás, ktorá sa musí vzdať určitých vecí, aby slúžila tímu. Nie je možné, aby jeden hráč vyhral každý zápas, preto to musíme robiť všetci spoločne. Je možné, že bude musieť plniť určité úlohy, ktoré mu nie sú úplne príjemné, ale som si istý, že to nakoniec urobí pre dobro tímu."

zdroj: as.com
foto: twitter/villarrealCF

Diskusia

1 komentár
2023-08-26 15:31:57
Měli bychom zabrat, doufám, že se na to bude dát dívat. Doufám, že nebudem hrát zase se 4/5 záložníky