Tréner FC Barcelona sa zúčastnil tlačovej konferencie pred zajtrajším náročným výjazdom na pôde Villarrealu, na ktorej odpovedal na otázky prítomných novinárov.

"Ide o veľmi vyrovnané stretnutia. Setien a Villarreal majú veľmi podobnú predstavu o hre ako my. Radi sú na lopte. Majú veľmi technicky zdatný tím. Myslím si, že v určitých častiach zápasu môžu dominovať. Myslím si, že v tomto zápase sa bude veľa bojovať o loptu."

"Chcel by som vyjadriť svoj názor na ženský futbal a federáciu. Všetky hráčky majú moju plnú podporu a odsudzujem správanie prezidenta RFEF, ktoré je pre mňa neprijateľné. Mrzí ma, že sa nehovorí o Majstrovstvách sveta, ale len o správaní prezidenta. Nebudem sa zaoberať tým, či by mal byť [Rubiales] prepustený. Vyjadril som sa jasne a rozhodne. Snažím sa byť úprimný. Musíme podporiť Jenni a ostatných hráčov."

"Toto je siedma otázka na túto tému. Chcel by som, aby sme sa rozprávali o Alexii, Cate a ich prekážkach, ktoré museli prekonať, aby sa stali majsterkami sveta. Skúsme sa zjednotiť. Rád hovorím o futbale a o tom, ako sa im darilo. Dostali sa do finále, v semifinále trpeli. Je škoda hovoriť len o tomto správaní. Oceňme hráčky."

"Pedriho zranenie je podobné tomu, ktoré už mal. Uvidíme, ako sa bude cítiť, keď sa vráti. Stará sa o seba, urobil mimoriadny kus práce, aby nabral svalovú hmotu, ale je tu veľa premenných: zápasy, horúčava... Snažíme sa predchádzať zraneniam a ich opätovnému návratu, ale to je súčasť športu."

[Relevo] Chcel by som sa spýtať na Lewandowskeho...

"Je pokojný a ochotný prispieť gólmi, dáva nám aj iné veci. Nie je taký efektívny ako inokedy, ale bude strieľať góly. [Robert] vyzerá šťastne a spokojne."

[Mundo Deportivo[ Je Abde pripravený nastúpiť v základnej zostave?

"Hráči musia pochopiť, že nezáleží na tom, či ste hráčom základnej zostavy alebo náhradníkom. Naposledy sme vyhrali najmä vďaka päťke, ktorá nastúpila v druhom polčase. Som s ním [Abde] veľmi spokojný, mám ho veľmi rád, ako profesionála aj ako človeka. Spolieham sa na neho. Počas sezóny nám môže veľmi pomôcť."

"Pre mňa je [Pedri] veľmi dôležitý hráč. Robí rozdiel, hrá v strede, na krídle... Dodáva nám osobnosť, ale máme aj alternatívy: Gündogan, Romeu, Frenkie, Casadó. Je to veľká strata. Strácame silu v hĺbke."

"Napriek Pedriho absencii máme alternatívy. Myšlienka sa nemení. Držanie lopty, pozičný útok, dve krídla..."

[Jordi Gil, Sport] [otázka o prestupe pravého obrancu]

"Pozrime sa na fair play a situáciu. Zostáva ešte päť dní, ale dúfame, že [niekoho kúpime]."

"Balde je k dispozícii. Nemá žiadne zranenie."

Kedy bude oznámené predĺženie tvojej zmluvy? V priebehu niekoľkých dní? Týždňov?

"Neviem, všetko je v procese. Všetko ide dobre a informácie budú oznámené. Som šťastný a v dokonalej harmónii s prezidentom. Nebudú s tým žiadne problémy."

[David Ibañez, Mediaset] Vo včerajšom zápase Realu Madrid došlo k viacerým kontroverziám. Myslíš si, že rozhodcovia zvýhodňujú Real Madrid? Bude ťažké vyhrať túto ligu?

"Túto ligu bude vždy ťažké vyhrať. Okrem kontroverzií rozhodcov, ktoré tu budú vždy, by som chcel počúvať rozhodcov, pretože všetko je otvorené. Mali by sme mať možnosť počuť rozhovory rozhodcov, rovnako ako odpočúvame tímy v šatni. To by sa mi páčilo. Takto môžeme vidieť, čo sa deje a že pískajú to, čo vidia."

Ferran Torres hrá čoraz lepšie. Môže sa zajtra objaviť v základe a môže sa stať pre tím dôležitejším?

"Je to dôležité a môže sa to stať. Ide príkladom tým, ako pracuje, trénuje... či už je hráčom základu, náhradníkom alebo vôbec nehrá. Musí byť pripravený pomôcť tímu."

Pri Araujovej absencii môže Koundé hrať na pravej strane obrany. Hovoril si s ním o tom?

"Hráč musí byť tam, kde je potrebný. Je to líder. Bol to veľkolepý prestup. Dokáže sa prispôsobiť. Dáva záruku. Nehovoril som s ním."

zdroj: youtube.com
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

4 komentáre
2023-08-26 15:43:28
Podle mě by se nám Lo Celso ještě hodil. Doufám, že zítra uvidím útok
Fati/Abde-Ferran-Yamal. Zálohu bych viděl na FDJ-Oriol-Gundo. Obranu:
Balde-Christensen-Kounde-Roberto.
Marian Premium
2023-08-26 17:19:28
Tak ak sú odpočúvané šatne, tak to je problém. Súper počuje, čo tréner chystá cez prestávku na druhý polčas.😱