Barcelona je tradične považovaná za klub, ktorý kladie dôraz na rozvoj svojich mladých perspektívnych hráčov. Barça si podobne ako sochár, ktorý z neupraveného mramoru vytesáva sochy, vydobyla povesť akadémie, v ktorej sa rozvíjajú začínajúce futbalové hviezdy.

Od príchodu Xaviho do klubu sa kladie osobitný dôraz na dodržiavanie dlhoročnej praxe výchovy mládeže z La Masie. Po tom, čo sme už boli svedkami raketového vzostupu niekoľkých skvostov z akadémie, vrátane takých ako Gavi, Alejandro Balde a Lamine Yamal, sa zdá, že na tento zoznam čoskoro pribudnú ďalšie mená.

Pau Cubarsí, ktorý má len 16 rokov, bol zaradený do nominácie na zápas s Villarrealom. Keďže Barça nemôže pre zranenie počítať s Ronaldom Araujom a Iñigo Martínez je stále v záverečnej fáze rekonvalescencie, defenzívne rady Blaugranas potrebujú väčšiu hĺbku. Zdá sa, že Pau Cubarsí zapôsobil na trénerský štáb a vyslúžil si príležitosť byť v nominácii, čo je pre obrancu, ktorý ešte stále pôsobí v juvenil A, veľký skok.

Kto je Pau Cubarsí?

Cubarsí pôsobí v barcelonskej akadémii od roku 2018, keď prišiel z mládežníckeho tímu Girony. Mladík rýchlo napredoval v mládežníckych kategóriách a začiatkom apríla tohto roka ho Xavi prvýkrát povolal na tréning s prvým tímom. Odvtedy 16-ročný mladík podpísal s klubom svoju prvú profesionálnu zmluvu a počas predsezónnej prípravy trénoval s prvým tímom.

Mladík je známy svojou odvahou v obrane a schopnosťou umne vyvážať loptu zo zadných radov. Cubarsí disponuje silným zmyslom pre vodcovstvo a veľmi dobre bráni. Pravdepodobnosť, že nastúpi proti Villarrealu, je nízka, ale v prípade, že Barcelona získa dominantný náskok, môže dostať minúty v koncovke zápasu. Napriek tomu je jeho zaradenie do prvého tímu veľkým úspechom a rozhodnutie zaradiť ho do nominácie podčiarkuje Xaviho vieru v mladíkov.

zdroj: barcauniversal.com
foto: twitter

Diskusia

1 komentár
2023-08-27 13:05:53
Šanci stejně asi nedostane. Jsem zvědav jestli tam dá Xavi Roberta nebo Erica