Katalánci dokázali poraziť Villarreal a do metropoly Katalánska si odvážajú plný počet bodov. Veľmi dôležité víťazstvo v úvode La Ligy. Čo nám stretnutie ukázalo?

Najlepšie: MVP Lamine Yamal

Od začiatku zápasu mala Barcelona veľké problémy s tvorbou kombinačných akcií. Podarilo sa jej síce streliť dva góly po bleskovej akcii Lamineho Yamala a chybe súpera, ale bol to Villarreal, ktorý vyzeral oveľa lepšie. Po prestávke sa hra zlepšila, ale jeden spoločný bod zostal. Mladý 16-ročný mladík pridal k svojim asistenciám strelu do žrde, od ktorej sa lopta odrazila pod nohy Lewandowskeho, ktorý strelil víťazný gól zápasu, a niekoľko výborných individuálnych akcií. Tri úspešné driblingy so 100% efektivitou, 90% presnosť prihrávok, asistencia a veľmi zodpovedný prístup počas viac ako 75 minút hry. Takéto slová sa o 16-ročnom krídelníkovi nepíšu. Obrovský talent a dúfajme, že s každým zápasom bude získavať sebavedomie. V ofenzíve sa mladému krídelníkovi dokázal vyrovnať iba Ferran Torres, ktorý sa predstavil po prestávke.

Najhoršie: Duo Roberto - Alonso sponzorované Xavim

Xavi musel reagovať na nedostatok hráčov a vymyslel jedenástku, v ktorej Sergi Roberto ako pravý obranca mal hrať v ofenzíve a dopĺňať stredovú formáciu, zatiaľ čo Marcos Alonso bol umiestnený na šírku a pôsobil ako krídelník. Účinok tejto taktiky sa prejavil veľmi rýchlo. Marcos aj Sergi neboli schopní držať krok s rýchlymi protiútokmi a v mnohých situáciách museli pokryť prakticky celé ihrisko. Okrem toho sa v mnohých momentoch na ihrisku zle orientovali, a preto práve ich chyby priniesli domácim najviac šancí. Ak majú byť Alonso a Roberto stále využívaní na takejto úrovni, potom sa od nich určite nedá toľko vyžadovať po fyzickej stránke. Dnes jednoducho zlyhali a prezentovali sa priam katastrofálne. Napriek gólu možno mať veľa výhrad aj k Lewandowskemu. Poliak však napokon trafil do siete a Barcelona vyhrala, takže aj v Španielsku by tentoraz malo byť kritiky o niečo menej.

zdroj: fcbarca.com
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

11 komentáre
8JK8 Premium
2023-08-27 20:25:21
Tri hlavné závery 1. FDJ je aktuálne najlepší hráč v tíme...bezkonkurenčné
2. Xavi ešte nemá kompletný káder no myslím že veľké zmeny nenastanú Cancelo Félix? Po dnešku by som sa nečudoval keby skončí Ansu
3. Another year another golden boy vitaj Jamal❤️💙
2023-08-27 20:26:44
Yamal skvělý, stejně tak De Jong, příjemně mě překvapil Torres, byl dravý a přímočarý. Lewa z formy a Roberto s Alfonsem na víc zkrátka nemají. Dneska jsem šťastný za 3 body, ale bylo to hodně rozpačité. Forca Barca 💙❤