Zápas Barcelony s Villarrealom bol plný rôznych zaujímavých štatistík. Históriu La Ligy písal Lamine Yamal a čísla ukazujú výrazné zlepšenie formy Ferrana Torresa. Spôsob, akým Gavi oslavoval svoj gól, zasa dokazuje jeho skvelé vzťahy s Pedrim.

- Ako vypočítal Pedro Martin, Lamine Yamal sa stal najmladším futbalistom v histórii (16 rokov a 45 dní), ktorý zaznamenal asistenciu v zápase La Ligy. Krídelník v tomto ohľade prekonal Juanmiho (16 rokov a 311 dní), Ansu Fatiho (16 rokov a 318 dní) a Gaviho (17 rokov a 46 dní).

- Barcelona včera predviedla peknú sériu. MisterChip vypočítal, že prvé dva góly Blaugranas padli za 163 sekúnd a ďalšie dva za 172 sekúnd.

- Podľa Opta to bolo prvýkrát od októbra 2012, čo Barcelona strelila dva góly v prvej štvrťhodine zápasu La Ligy na výjazde. Súperom Kataláncov bolo vtedy Deportivo.

- Ferran Torres bezpochyby šliape na plyn. Počas posledných 33 minút zápasu strelil 2 góly, čo je rovnaký počet ako v predchádzajúcich 1300 minútach. Španiel strelil svoj piaty gól po príchode z lavičky náhradníkov a v tomto smere je najlepším žolíkom Xaviho. Ansu Fati má na konte 4 takéto zásahy, zatiaľ čo Luuk de Jong 3.

- Podľa Opta zaznamenala Barcelona v zápase s Villarrealom 11 presných striel na bránu, čo je najvyšší počet v zápase na výjazde, odkedy je Xavi trénerom.

- Barcelona neprehrala posledných 17 zápasov na štadióne Villarrealu. Čo sa týka La Ligy, Barça má rovnako dobrú sériu 15 zápasov bez prehry len proti Españolu.

- Barcelona je prvým tímom, ktorý v La Lige strelil Villarrealu viac ako 100 gólov. Po včerajšom strelení štyroch gólov majú Katalánci na konte celkovo 102 zásahov v stretnutiach so Žltou ponorkou.

- Lewandowski strelil gól, ale stále je vidieť, že má ďaleko od dobrej formy. V roku 2023 strelil Poliak 17 gólov v 33 zápasoch, zatiaľ čo ešte v roku 2022 bola jeho bilancia 41 zásahov v 51 zápasoch.

- Za zmienku stojí, že Gavi svoj gól venoval zranenému Pedrimu.

zdroj: fcbarca.com
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

1 komentár
2023-08-28 09:37:49
Po prvních dvou kolech jsem byl zklamán z útoku, jediné co jsem chválil byla obrana, bohužel včera obrana selhala díky legendám Robertovi a Alonsovi, které pak přišel podpořit také Eric