Výkony Lamineho Yamala sú neprehliadnuteľné, ale za zmienku stojí, že vo včerajšom zápase proti Villarrealu zaznamenal Fermin López svoj prvý oficiálny štart vo farbách Barcelony.

20-ročný hráč bol povolaný na ligové zápasy do tímu Xaviho po úspešnej predsezónnej príprave, v ktorej zaujal svojou hrou predovšetkým v zápasoch proti Realu Madrid a Tottenhamu. V stretnutiach proti Getafe a Cádizu sa na ihrisku neobjavil, ale včera dostal vytúženú šancu na debut. Fermín sa objavil na ihrisku v 86. minúte, keď nahradil Ilkaya Gündoğana. Napriek zopár minútam na trávniku mladý stredopoliar ukázal, že nemá žiadne komplexy a v jednej situácii sa dokonca prepracoval k peknej strele z diaľky.

Zdá sa, že Fermín zostane v Barcelone a bude naďalej bojovať o minúty v prvom tíme. Pri absencii Pedriho môže mať 20-ročný hráč o niečo viac príležitostí, pokiaľ klub neprivedie hráča, ktorý môže hrať na pozícii ofenzívneho stredopoliara (napríklad João Felix). Stojí však za to položiť si otázku, či by v prípade príliš malého počtu vystúpení nebolo pre Fermína vhodnejšie odísť na hosťovanie, aby si mohol udržať zápasový rytmus.

zdroj: fbcarca.com
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

2 komentáre
2023-08-28 07:39:41
Len nech pekne zostane,Pedri je zranený,Gavi je zberateľ kariet,kapitán v zálohe tiež nie je lepší od neho.bude mať minúty.
2023-08-28 09:39:20
Když nepřijde Lo Celso nebo někdo jiný, musí zůstat. Potřebujeme mít alespoň 6 záložníků.