Barcelona porazila Villarreal 4:3, ale s hrou tímu môžeme byť len ťažko spokojní, najmä v defenzíve. Podľa madridského denníka AS bol Sergi Roberto jedným z hráčov, na ktorých sa po zápase so Žltou ponorkou zniesla najväčšia vlna kritiky. Kapitán Blaugranas napriek víťazstvu dohrával zápas frustrovaný a vedomý si toho, že na pravom krídle urobil veľa chýb.

Ako uviedol Javi Miguel z denníka AS, Sergi Roberto dostal v polčase zápasu od Xaviho Hernándeza prísne pokarhanie: 31-ročný hráč dovolil, aby sa jeho priestor stal "diaľnicou" pre Alfonsa Pedrazu a Alexa Baenu, a zavinil aj gól Juana Foytha, ktorého mal strážiť počas štandardných situácii.

Xavi, ktorý nemohol sledovať zápas z lavičky, pretože bol suspendovaný, odišiel do šatne viditeľne rozrušený po tom, ako tím stratil vedenie 2:0, a hlavným adresátom jeho kritiky mal byť Sergi Roberto. Hráč z Reus nedokázal zaplátať medzery, ktoré sa otvorili na jeho krídle, a robil infantilné chyby, keď bolo potrebné hrať vysoký presing.

Podľa Miguela tréner použil praktickú tabuľu, aby Sergimu ukázal chyby, ktorých sa dopustil v prvom polčase, a opomenutia pri istení Lamineho Yamala, ktorý bol síce veľmi dynamický v útoku, ale v defenzívnych povinnostiach nebol taký presný, čo umožnilo Pedrazovi príliš voľne sa pohybovať po krídle. V každom prípade trénerove výčitky smerovali najmä na Sergiho Roberta. Tréner ho nabádal, aby si dával väčší pozor na priestory, ktoré necháva za sebou, ako aj na svoje chyby.

Medzitým na začiatku druhého polčasu, v 50. minúte zápasu, išiel Villarreal do vedenia po góle Alexa Baenu, ktorý prišiel zo zóny patriacej... Sergimu Robertovi. Potom však už kapitán FC Barcelona podobným hrozbám zabránil.

zdroj: as.com
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

9 komentáre
2023-08-28 12:52:30
dozivotna zmluva, co tam po praktickych tabulkach. kapitan, ako sa patri
kluc Premium
2023-08-28 12:59:38
Predať Saudom za 10m., to by nám viac pomohol