Tréner Osasuny Jagoba Arrasate odpovedal na otázky novinárov na tlačovej konferencii pred zápasom s FC Barcelona. Tréner povedal, ako sa jeho tím cíti po prehratom boji o postup do Európskej ligy a ako sa pripravuje na Barcelonu.

Dobrá vec na futbale je, že máte šancu rýchlo zmyť škvrnu po vypadnutí z európskych pohárov, a zlá vec je, že Barcelona prichádza...

"Áno, sotva sme mali čas pripraviť sa na zápas. Neprešlo ani 48 hodín a už vieme, s kým môžeme počítať a s kým nie. Sú hráči, ktorí ešte stále nie sú zdraví. Je to ďalšia príležitosť, v ďalších zápasoch. Začali sme dobre, v troch zápasoch sme dvakrát vyhrali a zajtra musíme odovzdať maximum, aby sme čelili aktuálnemu majstrovi ligy."

Niektorí hráči mali problémy vo štvrtok... ako sa cítia?

"Rubén Peña požiadal o odchod z ihriska, rovnako ako Juan Cruz. David [García] skončil s opuchnutým členkom. Uvidíme, či budú môcť dnes trénovať, a ak nie, do hry nastúpia iní. Na jednej strane potrebujeme vedieť, kto je stopercentne fit, a na druhej strane musíme predvídať, ako bude zápas prebiehať. Budeme potrebovať energiu a sviežosť a na základe toho sa pokúsime vybrať jedenástku a herný plán podľa toho."

Ako sa cítite psychicky?

"Rozprávali sme sa. Bola to ťažká rana, pretože sme sa veľmi tešili, že budeme hrať v skupinovej fáze [Európskej konferenčnej ligy]. Nevyšlo to, musíme pogratulovať súperovi a hotovo. Ukázali sme, že sme schopní konkurovať na veľkých scénach, a to musí byť ponaučenie do ďalších zápasov."

Akú Barcelonu očakávate?

"Očakávam podobnú jedenástku ako v zápase s Villarrealom. Na lavičke budú iní hráči. Ansu Fati, Abde a ďalší sú mimo hry. Očakávam skvelú jedenástku a dobré striedania. Všetko závisí od úrovne, akou sa budeme prezentovať. Musíme byť blízko k dokonalosti, aby sme mali šancu, bez ohľadu na to, kto bude hrať."

zdroj: as.com
foto: twitter/osasuna

Diskusia

1 komentár
2023-09-03 10:48:59
Určite by rád videl Roberta s Alonsom na krajoch obrany. To vieš ty huncút.