Vo včerajšom zápase Barcelony proti Osasune debutovali za katalánsky tím až traja hráči. João Cancelo, João Felix a Iñigo Martínez dostali príležitosť predstaviť sa tesne pred reprezentačnou prestávkou.

Ako prvý sa na trávnik dostal Cancelo, ktorý v 59. minúte nahradil Sergiho Roberta. Portugalčan napriek tomu, že je v Barcelone len niekoľko dní, podal celkom dobrý výkon a pozornosť vzbudila jeho fantastická prihrávka na Roberta Lewandowskeho. Rozhodca napokon odpískal ofsajd, ale takáto Cancelova hra svedčí o jeho veľkom majstrovstve. Vzhľadom na slabú konkurenciu by sa mal 29-ročný hráč rýchlo presadiť na pravej strane obrany. Za zmienku stojí, že Cancelo po zápase vzbudil veľký záujem, keďže ešte na ihrisku k nemu pribehol mladý fanúšik, ktorému futbalista daroval dres.

V 80. minúte sa na ihrisku objavil João Felix. Portugalčan sa blysol hlavne krásnou prihrávkou na Raphinhu, pri ktorej ukázal veľkú kreativitu a presnosť. Konkurencia v útoku je však značná, najmä keď sa Xavi tvrdohlavo drží rozostavenia so štyrmi záložníkmi. Už v nadstavenom čase debutoval Iñigo Martínez, ktorý nastúpil namiesto Andreasa Christensena. Skúsený stopér nemal veľa príležitostí ukázať sa, a keď bolo treba, upratal akcie súperov. Pre Xaviho bude vzhľadom na odchod Érica Garcíu a absenciu Ronalda Arauja veľmi dôležité, aby bol Martínez zdravý.

zdroj: fcbarca.com
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

5 komentáre
2023-09-04 08:42:48
Že vraj večer debutov = večer tragédie
2023-09-04 09:11:41
Hrat s 1 kridlom....a na lavici Ferran Raphinha Felix.
Xavi ved nase DNA je 4 3 3