Barcelona v utorok odštartovala svoju púť v Lige majstrov suverénnym spôsobom, keď zvíťazila nad Royal Antverpy 5:0. Jedným z kľúčových hráčov zápasu bol Andreas Christensen. Dán vytvoril istú stopérsku dvojicu s Andresom Christensenom a pomohol Barcelone udržať čisté konto. Na trávniky sa však vracia aj Ronald Araujo a Xavi má o čom premýšľať.

Katalánsky denník Sport dnes upriamil pozornosť na dilemu, ktorú bude musieť Xavi rozlusknúť už pred víkendovým ligovým stretnutím. Christensen totiž hrá výborne. Po tom, čo mal Dán na začiatku sezóny problémy s kondíciou, nezačal ročník najlepšie a bol vystriedaný vo všetkých piatich ligových zápasoch.

Bolo to nešťastné pre Christensena, ktorý bol v minulej sezóne jednou z hviezd Barcelony a prekonal všetky očakávania. Po reprezentačnej prestávke sa však stopér vrátil do najlepšej formy a bol jednou z hlavných hviezd tímu. Christensenovo znovuzrodenie však Xavimu spôsobilo vítané problémy, nakoľko v skvelej forme hráva aj Jules Koundé a Ronald Araujo sa vracia na trávniky po zranení.

Ak všetko pôjde dobre, Uruguajčan by mal byť k dispozícii na nadchádzajúci zápas proti Celte Vigo. Keď sa Araujo vráti, Xavi si bude musieť vybrať medzi Uruguajčanom, Julesom Koundém a Christensenom - do stredu defenzívy potrebuje dvoch stopérov.

Koundé sa v tejto sezóne vrátil na svoju prirodzenú pozíciu stopéra a doteraz bol jedným z najkonzistentnejších hráčov FC Barcelona. Xavi má preto pred sebou náročnú úlohu, keďže sa snaží hospodáriť s kádrom bez toho, aby si nepohneval žiadneho hráča. Treba poznamenať, že tréner Barçy má k dispozícii aj Iñiga Martíneza, takže bude zaujímavé sledovať, ako plánuje v budúcnosti túto situáciu riešiť...

zdroj: sport.es
foto: twitter

Diskusia

3 komentáre
2023-09-20 17:43:30
Nemôže každé tri dni každý z nich hrať na vysokej úrovni,takže občas si niekto oddýchne.
Marian Premium
2023-09-20 17:43:56
Treba rotovať všetkých štyroch. Araujo nech sa rozohrá po zranení, avšak pomaly, je náchylný na zranenia, pri rotácii sa zvýši šanca, že sa znova nezraní.