Bývalý hráč FC Barcelona Óscar Mingueza dnes vystúpil na tlačovej konferencii, kde hovoril o nadchádzajúcom sobotňajšom zápase medzi Barçou a Celtou Vigo na Montjuïc. 24-ročný obranca ubezpečil, že prípadný gól v tomto zápase nebude príliš oslavovať.

"Je to zápas, na ktorý sa veľmi teším, pretože Barcelona bola tímom, vďaka ktorému som vyrástol ako človek aj ako hráč, tímom, ktorý mi dal všetko. V Barcelone som strávil 16 rokov a je veľmi príjemné sa tam vrátiť."

"Budem oslavovať gól? Samozrejme, že budem šťastný, ale nebudem oslavovať príliš veľa. Myslím si, že v Barcelone mi dali veľa, dali mi všetko. Vzdelanie, poznanie futbalu, vyrastal som v La Masii, vďačím im za všetko a majú môj rešpekt."

"Barça sa vždy bude snažiť streliť čo najviac gólov. Hral som pod Xavim a jeho trénerským štábom a oni ma nepustili dokonca ani v priateľských zápasoch. Aj my musíme nastúpiť so správnou mentalitou, aby sme zo seba vydali všetko, pretože inak nemáme šancu niečo uhrať. Je dôležité nastúpiť na ihrisko s čo najpozitívnejším prístupom a odovzdať všetko počas 90 minút."

"Zápas na Montjuïc? Pravdou je, že som tam nikdy nehral. Bol som tam s otcom a pamätám si, že som sa párkrát išiel pozrieť na atletiku. Nakoniec, atmosféra bude rovnaká a tlak budeme cítiť aj od fanúšikov. Budú sa cítiť pohodlne, keď budú hrať doma. Nebude to ten istý štadión, ale budeme mať rovnaký pocit, ako keby sme hrali na Camp Nou."

zdroj: mundodeportivo.es
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

1 komentár
2023-09-21 10:20:47
Sympatický hráčik,snaživý,makal vždy,škoda ho,dúfam,že sa časom vypracuje na ešte lepšieho.