Barcelona pokračuje v prípravách na nadchádzajúci domáci zápas proti Celte Vigo a Marc-Andre ter Stegen sa pokúsi udržať si ďalšie čisté konto. Jednoduché to ale nebude, najmä kvôli Iagovi Aspasovi, ktorý sa v minulosti ukázal ako jeho úhlavný nepriateľ. Informuje katalánsky denník Sport.

MAtS má na konte štyri čisté kontá v šiestich zápasoch, ktoré Barcelona v tejto sezóne odohrala. Po tom, čo v minulej sezóne získal Trofeo Zamora, začal nemecký gólman túto sezónu opäť vo výnimočnom štýle. Aby toho nebolo málo, Barcelona odohrala v tejto sezóne na Estadi Olimpic Lluis Companys 3 zápasy a 31-ročný hráč si v každom z nich udržal čisté konto.

Keď Barcelona v sobotu nastúpi proti Celte, situácia sa ešte vyostrí, pretože Ter Stegen bude čeliť Aspasovi, hráčovi, ktorý mu strelil neuveriteľných 9 gólov, čo je najvyšší počet gólov proti barcelonskému brankárovi. Aby toho nebolo málo, Celta Vigo je druhým tímom, ktorý za posledných 9 rokov najviac krát porazil Barcelonu. Po Reale Madrid.

Počas 13 zápasov sa Celte podarilo streliť 22 gólov. V týchto zápasoch si Ter Stegen udržal len tri čisté kontá, pričom v posledných siedmich stretnutiach nedostal gól len v jednom prípade. Pokiaľ ide o Aspasa, ten bol hlavným protagonistom príbehu Barcelony a Celty. V skutočnosti má taký vplyv, že Ter Stegen neodohral proti Celte tri zápasy v rade bez inkasovaného gólu.

Aspas je navyše druhým hráčom v rámci všetkých klubov v lige, s výnimkou Realu Madrid, proti ktorému má Ter Stegen najvyššie percento prehier (31%). Pre barcelonského brankára je dobré, že útočník nemá vôbec formu a ťahá sériu 17 zápasov bez streleného gólu, ktorá zahŕňa posledných 12 zápasov predchádzajúcej sezóny a úvodných 5 zápasov aktuálnej sezóny.

zdroj: sport.es
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

2 komentáre
2023-09-22 17:04:08
bude to tazke ale ja mu verim
2023-09-22 18:15:02
Ale veď je to jednoduché,Peña do bránky.