Tréner FC Barcelona hodnotil remontada nad Celtou Vigo v rozhovore hneď po zápase a následne aj na tlačovke konferencii.

Rozhovor po zápase

"Bola to veľkolepá remontada. Naozaj sme verili až do samého konca. Hrali sme s vierou a odvážne. Budeme analyzovať naše chyby. Je to remontada za vieru a túžbu vyhrať. Keď nehráte dobre, musíte siahnuť po takýchto veciach."

"Čoraz viac sme riskovali. Zostali nám dvaja stopéri a všetci ostatní útoční hráči. Museli sme riskovať a vyšlo nám to veľmi dobre.

"Gavi môže hrať kdekoľvek. Najmä ako záložník. Ak by sme mali túto remontada niekým "zosobniť", tak je to práve Gavi. Ale bol to celý tím. Za normálnych okolností by sa z toho Barcelona nespamätala."

"Raphinhovi som povedal, že ak by sa niekto necítil komfortne, mohol by sa vymeniť s Lamine Yamalom. Všetko fungovalo, ale musíme hrať lepšie. Nebol to náš najlepší zápas."

Tlačovka

[Catalunya Radio] Raphinhu sme ešte nevideli hrať medzi líniami... Čo si hľadal pri tomto rozostavení?

"Raphinha môže hrať kdekoľvek. Povedal som mu, že si môže vymeniť pozíciu s Lamine Yamalom, aby centroval, aby mohol hrať medzi líniami... Myslím si, že tím to potreboval. Dovolili sme veľa protiútokov, snažili sme sa hrať na troch obrancov... Nebol to dobrý zápas, ale ukázali sme víťazný charakter, ukázali sme srdce. To je pozitívne. V 80. minúte prehrávate 0:2 a fanúšikovia vás naďalej podporujú a hráči naďalej bojujú. Vyskúšali sme veľa variantov, pretože sme museli riskovať."

[Marta Ramon, RAC1] Myslel si si, že by ste mohli prehrať zápas? Čo si povedal hráčom, aby si ich motivoval? Čo toto víťazstvo znamená pre šatňu?

"Myslím si, že toto víťazstvo poukazuje aj na generačnú výmenu. Mladí futbalisti sa nevzdávajú. Za stavu 0:2 sa zápas mohol predtým považovať za prehratý. Táto generácia bojuje až do konca: Gavi, Balde, Lamine, Raphinha, odchovanci... Je to veľký zlom z hľadiska víťazného charakteru. Nebudeme hrať vždy perfektne, presne a bezchybne. Celta odohrala skvelý zápas. Nehrali sme dobre, ale ukázali sme charakter."

[Adria Albets, Cadena SER] João Cancelo po zápase priznal, že hral zle, ale napriek tomu zaznamenal asistenciu pri góle na 2:2 a strelil gól na 3:2. Ako si vysvetľuješ túto jeho premenu?

"Hovoríme mu, aby sa snažil odvážne; že nezáleží na tom, či zlyháte. Musíte sa poučiť zo svojich chýb. Dôležité je, aby sa hráči snažili až do konca, do záverečného hvizdu. Cancelo neodohral svoj najlepší zápas od svojho príchodu, ale veril si, nabehol do priestoru, keď mu Rafinha prihral, asistoval na gól Roberta. Nabehol z druhej formácie a prekvapil obrancov... To sú veci, ktoré sú napriek slabej hre kľúčové."

[Alfredo Martínez, Onda Cero] Chutí takéto víťazstvo lepšie?

"Chutí to veľmi dobre, ale chutí to lepšie ako zápas proti Betisu alebo Antverpám? Nie. To nie je náš spôsob. To, že máme takýto charakter, keď sa nám nedarí, je vítané - ako dnes. Ale spôsob je iný: jednoduchšia hra, vysoký pressing, cirkulácia lopty... Keď znížime intenzitu, trpíme, ako v druhom polčase."

[Helena Condis, Cadena COPE] Toto je tvoje 50. víťazstvo ako trénera Barçy... Po podpise novej zmluvy. Ako si prežíval posledné hodiny? Budeš oslavovať toto víťazstvo a novú zmluvu?

"Nebudeme oslavovať, pretože na to nie je čas. V utorok hráme zápas. Zajtra trénujeme. Ale áno, som veľmi šťastný. Je to veľmi pozitívny víkend pre mňa a pre tím, pre štáb... Bolo veľmi ťažké vyhrať tento zápas a mužstvo to dokázalo."

[Josep Capel, Radio Nacional] V čom vidíš príčiny toho, že Barcelona si tak dlho nevedela poradiť s Celtou?

"Celta dobre uzatvárala prihrávky stredom, snažili sme sa hrať do šírky s krajnými obrancami, ale mali sme problémy v súbojoch 1 na 1. Góly sme dostávali po útokoch do priestoru. Myslím si, že Celta odohrala skvelý zápas: bránila, z protiútokov s Aspasom, Bamba odohral partidazo, boli agresívni... Keby som bol Benítez, myslel by som si, že sme si zaslúžili viac."

[Alejandro Segura, Radio Marca] Ako sa cíti Frenkie?

"Neviem, potrebuje vyšetrenie. Cítil sa nepríjemne, nemohol pokračovať v hre. Frenkie je silný chlap, málokedy žiada o striedanie. Ale ak o to požiadal, znamená to, že sa niečo deje, ale dúfame, že to nebude nič nebezpečné."

[Sport] Ako hodnotíš Roberta Lewandowskeho? Plánuješ ho zaradiť do rotácie?

"Hovorili sme s hráčmi o tom, ako sa cítia, či sú unavení... Pozeráme sa aj z hľadiska zaťaženia, minút... Robert však povedal, že fyzicky sa cíti veľmi dobre. Dnes strelil kľúčové dva góly."

[Jordi Blanco, ESPN] Môžeme hovoriť o takejto Barcelone, že je to Barça so šťastím majstra?

"Snáď to budeme môcť povedať po skončení sezóny. Myslím si, že tieto tri body nás veľmi dobre ovplyvnia. Dnes ideme spať ako lídri, ale niektoré veci musíme zlepšiť."

[TVE] Veríš Lamine Yamalovi, ale dnes bol málo viditeľný...

"Áno, loptu sme rozohrávali pomaly a krajný obranca ho dobre pokryl; s 5-člennou obrannou líniou je to ťažké. Keď sú tam 4 obrancovia, už nie je také dvojité krytie. Bolo pre nás ťažké ho nájsť, ale napríklad nechal priestor na rozohrávku od Raphinhu na Cancela. Je dôležité, aby nazbieral minúty, ale naozaj sme neútočili najlepším možným spôsobom."

[Alex Pintanel, Relevo] Je fakt, že dnes idete spať ako lídri, pre tím niečo pozitívne? Budete sledovať madridské derby?

"Áno, je to veľmi pozitívne, samozrejme, že budeme zápas sledovať. Ak budem môcť, budem zápas sledovať. Pre nás je to kľúčové víťazstvo. Predstavte si prehru doma a zlý pocit... všetko sa zmení."

[David Ibañez, Mediaset] Fanúšikovia po zápase povedali, že sa podarilo vyhrať, pretože Xavi je tréner, pretože poslal útočníkov, pretože je mužom klubu... Fanúšikovia sú na tvojej strane...

"No oni sa vo futbale vyznajú, však? (smiech). Naozaj sme urobili veľa zmien v útoku, v systéme, ale nemali sme ani na výber, museli sme riskovať. Mohli sme prehrať 0:2 a potom by som bol hlavným vinníkom ja. Taký je futbal a taký je život trénera. Nebudem sa tým chváliť, pretože sme neodohrali náš najlepší zápas. Boli sme však odvážni a plní viery. V tomto smere som veľmi spokojný."

zdroj: twitter
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

4 komentáre
2023-09-23 22:32:10
Bol to skvelý zápas až do konca celte gratulujem a barcu milujem konečne zápas co sme síce ne hrali najlepšie ale ta famozna 10 min. ma dostala tomu sa povie bojovať pre BARCU už som to dlho nevidel
jirkam Premium
2023-09-23 22:34:49
Špatná úvodní sestava, ti beckaři
měli nastoupil na konci, ne začátku.,Strategie není Xaviho šálek kávy