Tréner FC Porto Sergio Conceição odpovedal na otázky novinárov na tlačovej konferencii pred stredajším zápasom proti FC Barcelona. Tréner zajtrajšieho súpera Barçy okrem iného povedal, že Pepe nebude k dispozícii, ale nevylúčil možnosť postavenia päťčlennej obrannej formácie.

Stretnutie

"Ide o zápas Ligy majstrov medzi dvoma klubmi reprezentujúcimi regióny, ktoré v Európe a vo svete pozdvihujú meno svojich krajín. Oba sú historické, ale na histórii nezáleží. Sú to hráči, ktorí sa pokúsia priniesť radosť."

Pepe

"Pepe nebude zajtra k dispozícii. Zranení sú tí istí hráči ako v poslednom zápase."

Ako poraziť Barçu?

"Každý tím má slabiny, ktoré sa dajú využiť. Musíme byť dôslední v obrane a potom využiť niektoré slabiny Barçy, aby sme vyhrali zápas. Myslím si, že sú tímom s najväčším držaním lopty v Španielsku, v súťaži, v ktorej to mnohí uprednostňujú. Využívajú veľkú hĺbku, sú dosť nebezpeční, na ihrisku sú rozmiestnení veľmi široko a vytvárajú súperovi ťažkosti. Ak sa roztiahneme, dokážu si nájsť priestor v strede. Musíme si dávať pozor v obrane, pretože majú individuality, ktoré môžu kedykoľvek rozhodnúť zápas.

Nico González

"Nico je v procese adaptácie a vývoja, rovnako ako ostatní mladí hráči, ktorí prichádzajú a ktorí, aby zosilneli, musia tvrdo pracovať."

Ako bude vyzerať zápas?

"Proti Barcelone budeme trpieť, ale aj Barcelona bude trpieť proti Portu. Na tento zápas sa pozeráme s tým, že ho môžeme a musíme vyhrať. So sebadôverou. Rešpekt, ktorý máme voči Barçe, nás nemusí nutne nútiť k tomu, aby sme sa niečoho báli."

João Felix a João Cancelo?

"Félix a Cancelo sú dvaja portugalskí futbalisti, ktorí sú súčasťou národného tímu, s veľkou kvalitou; ako väčšina hráčov Barçy: s nadpriemernou kvalitou. Dokonca aj najmladší z nich, ktorý má 16 rokov, je veľmi dobre známy. Toto je tím plný kvality. Félix a Cancelo dodali Barcelone možnosti na pozíciách, ktoré podľa mňa tím potreboval."

Päťčlenná obranná formácia?

"To je celkom zaujímavá otázka a ja odpoviem, že by mohla byť. Môžem mužstvo trochu zatlačiť dozadu, pressovať v rôznych oblastiach, záleží to od určitej stratégie. Samozrejme, že ju neprezradím, ale mohlo by sa to stať. Chcem vyhrať. Predstavte si, že by ste vyhrali bez toho, aby ste hrali tak dobre... Chcem vyhrať."

zdroj: as.com marca.com mundodeportivo.es
foto: twitter/porto

Diskusia

Zatiaľ žiadne komentáre. Pridaj komentár ako prvý.