Katalánci vo včerajšom zápase dokázali zdolať Porto najtesnejším gólovým rozdielom a z Portugalska si odvážajú plný počet bodov. Čo nám stretnutie prinieslo?

Najlepší: Koundé, Araujo, Ter Stegen a Ferranova brilantnosť prinášajú plný počet bodov

Ak sa po takomto zápase môžeme z niečoho tešiť, tak je to určite výsledok a komplet bodov. V kontexte ďalšej súťaže v Lige majstrov vyzerá 6 bodov a gólová bilancia 6:0 viac než dobre. Včera by takýto výsledok nebol možný, nebyť kľúčových zásahov Koundého, Arauja a Ter Stegena. Všetci traja sa zhostili svojej úlohy aj vtedy, keď sa zdalo, že sú v útlme. Presná muška Ferrana Torresa by nepriniesla tri body, nebyť titanskej práce v obrane.

Najhoršie: Boj o loptu namiesto jej rozohrávania a zranenie Lewandowskeho

Zdalo sa, že FC Porto hrajúce otvorený futbal umožní Barcelone ukázať svoje silné stránky v útoku. Zatiaľ Xaviho zverenci nedokázali čeliť domácim v súbojoch v strede poľa a väčšinu zápasu najmä bránili priaznivý výsledok. Okrem momentov lepšej hry v prvom polčase sa hostia prezentovali rovnako vypočítavým futbalom plným faulov a jednoduchých chýb. Oriol Romeu mal problémy s jednoduchými prihrávkami, Cancelo urobil niekoľko kardinálnych chýb, Gavi sa väčšinu zápasu snažil dostať červenú kartu a nakoniec ju aj dostal, zatiaľ čo útočníci okrem Ferrana jednoducho nechali tím padnúť. Na dôvažok sa zranil Robert Lewandowski a nie je jasné, či a ako dlho bude musieť pauzovať. Dúfajme, že sa potvrdia správy len o bolestivom nakopnutí.

zdroj: fcbarca.com
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

6 komentáre
2023-10-05 07:02:36
Najlepšie: to, že sme utrpeli výhru a Kunde.
Najhoršie: druhý polčas a Gavi ,hrali ako by si zabudli vymeniť strany.Prideme na súperovu polovicu a namiesto založenia útoku skončí lopta pri TerStegenovi a potom chudák dezorientovaný Gavi nezmyselné fauluje ,lebo si myslí , že je na vlastnej polke a ako posledný môže zabrániť úniku súpera.
2023-10-05 07:50:14
Gaviho snad ani netřeba komentovat. Za mě kandidát za nejtupější vyloučení.
2x zbytečně chytá soupeře v momentech, kdy to není vůbec nutné, ale on si prostě neumí pomoct. Strašně hloupé.