Zlatan Ibrahimović poskytol rozhovor britskému novinárovi Piersovi Morganovi. V ňom okrem iného obšírne hovoril o svojom napätom vzťahu s Pepom Guardiolom. Švéd poukázal na konkrétne incidenty týkajúce sa trénera počas jeho pôsobenia v Barcelone, ale zároveň pochválil jeho znalosti.

Morgan: V minulosti ste povedali, že vaším snom bolo hrať za Barcelonu, čo sa zmenilo na nočnú moru, pravdepodobne najmä kvôli narušenému vzťahu s trénerom Pepom Guardiolom, o ktorom by mnohí teraz povedali, že je najlepší na svete. Mali ste s ním úplne odlišné skúsenosti. Nazvali ste ho "bezcharakterným zbabelcom".

Ibrahimović: "Myslím si, že Guardiola je úžasný tréner. Keď som tam bol, trénovanie bolo úplne iné v porovnaní s tým, čo som mal predtým. Je na úplne inej úrovni, preto je úspešný. Ak si zoberiete posledných 10-15 rokov, nikdy nebol tretí, vždy je prvý alebo druhý. Ako tréner je úžasný. Ja som však mal s ním inú situáciu, pretože som mal trénera, ale musel som toho človeka spoznať. Bol tam problém, o ktorom som nevedel, pretože ja si riešim svoje problémy. Pozriem sa mu do očí a neznamená to, že sa mi musí páčiť alebo nie, ale vyriešime to. Budeme priami a vyriešime to v sekunde. Ak je medzi dvoma ľuďmi problém, musíte ho vyriešiť. Najmä preto, že som o tom probléme nevedel."

"Pamätám si, že pred mojím príchodom do Barcelony mi médiá vždy hovorili: "Nezapadneš sem", "Nezapadneš do kultúry, je to tu iné", pretože som bol tým, kým som bol. A mojou chybou bolo, že som sa snažil zapadnúť namiesto toho, aby som bol tým, kým som. Byť tým, kým ste, znamená byť dokonalý. Ale ja som sa snažil byť niekým, kým som nebol. A povedal som mu: "Počúvaj, ak je môj nos pre teba príliš veľký, povedz mi to, ak chodím čudne, povedz mi to, ak nie som dosť dobrý, povedz mi to. Ak sa ti nepáči niečo, čo robím, povedz mi to, vyriešim problém, odídem, nie som tu, aby som ťa rušil, som tu, aby som si splnil svoj sen". A ja som o tom nič nepočul. Držal sa toho a držal sa toho. Prvých šesť mesiacov bolo v poriadku, všetko bolo dobré. Zvláštne bolo, že na prvom stretnutí mi povedal: "Pamätaj si, že sem futbalisti nechodia vo Ferrari alebo Porsche." A ja som sa na to pozrel. Pomyslel som si: "Prečo?"..."

Tento článok je exkluzívny obsah ForcaBarca

Diskusia

2 komentáre
2023-10-06 12:27:16
Tuto historku o Ferrari a problemy s Messim atd....poznaju uz vsetci aj odzadu dopredu aj v spánku...
2023-10-06 21:46:28
https://youtu.be/...
Tu je originál, ak by ste niekto chceli. Na kanáli nájdete aj celý rozhovor (1h 45min)