Xavi Hernández zhodnotil remízu s Granadou na tlačovej konferencii po zápase, na ktorej odpovedal na otázky novinárov.

Dnes sa často vyskytovali situácie, keď ste bránili v pomere dvaja na dvoch. Ako účinne brániť v takomto počte?

"Snažili sme sa hrať s trojčlennou obrannou líniou a fungovalo to dobre, prakticky sme celý čas dominovali na súperovej polovici. Ak niektorý obranca vyšiel vyššie, jeho miesto vzadu mal zaujať pivot. Druhý gól pre nich bola rýchla, priamočiara akcia a Bryan Zaragoza vyhral súboj s naším obrancom. To sa ešte môže stať. Čo sa nemôže stať, je prvý gól Granady. To nemôžeme tolerovať. Hovorili sme o tom, že sa dostávajú k pivotom, sú agresívni a v 30. sekunde dostaneme gól. Myslím si, že potom mužstvo pracovalo veľmi dobre. Vytvorili sme si príležitosti, strieľali sme z diaľky... niekedy chýbala finálna prihrávka, ale myslím si, že sme si zaslúžili vyhrať. Dnes sme z hľadiska futbalu vyzerali dobre. Bohužiaľ, urobili sme chyby. Odčiniť výsledok 0:2 v modernom futbale nie je jednoduché. Škoda, že posledný gól bol anulovaný, bola by to veľmi dobrá remontada. Po 0:2 by sme hovorili o veľmi dobrej Barcelone."

[Marta Ramon, RAC1] Čo si myslíš o anulovanom góle? Aké bolo vysvetlenie?

"Podľa môjho názoru ho [rozhodca] mohol anulovať aj uznať. Nemyslím si, že by niekto obťažoval nejakého súperovho hráča. Keby Ferran neskočil, lopta by aj tak prešla. Ferran hľadal loptu, ale tá preletela dva metre nad ním. Myslím si, že tak ako mohol tento gól anulovať, mohol ho aj potvrdiť."

[Alfredo Martínez, Onda Cero] To sú už tri remízy proti tímom ako Getafe, Mallorca a Granada... Tie body, ktoré vám unikli, veľmi bolia v tabuľke...

"Áno, určite. Pozitívne je, že sme ešte neprehrali, ale napriek tomu strácame body po ceste. Je to škoda, pretože si myslím, že sme si dnes zaslúžili vyhrať, ale tá chyba na začiatku zápasu nám veľmi ublížila. Za stavu 0:2 hralo mužstvo veľmi dobre: na súperovej polovici, trpezlivo, napádanie priestorov, vytváranie príležitostí... to je futbal. Vyrovnať z 0:2 je ťažké, ale podarilo sa nám to."

[Helena Condis, Cadena COPE] Myslíš si, že táto reprezentačná prestávka bude pre hráčov prínosom, aby mali čas na regeneráciu, alebo by si radšej pokračoval v súťaži a chcel rýchlo reagovať po tejto remíze?

"Nemám na výber. Taký je program a nie je o čom diskutovať. Či už sme všetci zdraví alebo nie - uvidíme, ako sa budú cítiť Lamine, ktorý mal menšie problémy, a Jules - ale áno, musíte hráčov získať späť, trochu sa zotaviť a vrátiť sa. Pred nami je ešte dlhá cesta. Dnes sme získali iba bod, čo je pre nás málo, ale to je cesta: hrať na súperovej polovici, byť trpezlivý... Myslím, že dnes sme videli dobrú Barçu."

[Adria Albets, SER Catalunya] Myslíš si, že Barça by mala hrať lepšie s takýmto kádrom, alebo si s hrou tímu spokojný?

"Dnes áno. Dnes sme hrali dobrý futbal, myslím si, že sme mali vyhrať. Urobili sme jednu chybu a gól na 0:2 bol skôr dobrou akciou Granady... Nemôžeme sa venovať len výsledku. Po víťazstve 1:0 nad Portom ste sa sústredili na dobrý výsledok a neanalyzovali ste, že sme nehrali dobre... Dnes sme hrali dobre. Ak analyzujeme, analyzujme spravodlivo."

[Alejandro Segura, Radio Marca] V akých problémoch je Lamine Yamal? Je už niečo viac známe o Julesovi Koundém?

"O Julesovi môžem povedať len toľko, že to nevyzerá na nič nebezpečné. Uvidíme, dúfame, že áno. Lamine požiadal o zmenu, pretože cítil mierne nepohodlie. Uvidíme, čo sa s nimi stane."

[Pol Ballus, The Athletic] Máš niekedy pocit, že keď Gündoğana postavíš na "šestku", potrebuješ ho vyššie, a keď ho postavíš vyššie, potrebuješ ho na "šestke"?

"Nie, dnes sme s Gündoğanom v rozostavení vyzerali dobre. Veľmi dobre prihrával medzi línie Gavimu, Fermínovi, potom Sergimu... Dnes sme hrali viac v strede so štvoricou v kosoštvorci... Chceli sme trochu destabilizovať súpera. Myslím si, že sme vyzerali dobre, čo sa týka hry. Gundo nám dáva veľa v rozohrávke aj v úlohe interior. Spokojný som aj s Urim [Romeuom]. Nastúpil a vyzeral dobre. Bude pre nás dôležitý."

zdroj: YT: La Liga
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

15 komentáre
2023-10-09 14:29:35
Dobrá Barcelona by Granadu porazila.
2023-10-09 14:48:33
Druhý gól pre nich bola rýchla, priamočiara akcia........a proč my nedáme také takový gol? To nevidí ,že z takových rychlých a přímočarých akcí do nezformované obrany padá nejvíce golů prakticky ve všech zápasech na světě? Jenom my budeme hrát pěší fotbal na náhodu ,jestli vyjde narážečka nebo centr.Není vidět žádná přihrávka za obranu na nabíhajícího hráče ,přestože dost hráčů se snaží naběhnout za obranu.