FC Barcelona včera zverejnila vyhlásenie v súvislosti s najnovšími správami o kauze Negreira.

V nadväznosti na dnes zverejnené informácie o uznesení súdu č. 1 by FC Barcelona chcela pripomenúť, že v otvorenom konaní známom ako kauza Negreira vystupovala ako súkromný žalobca s cieľom obhajovať organizáciu v súvislosti s možným trestným činom konania v neprospech klubu počas vyšetrovaného obdobia.

K tomuto postaveniu účastníka konania mohlo dôjsť kedykoľvek v priebehu vyšetrovania prípadu, ale klub uprednostnil tento postup na začiatku, aby zaujal stanovisko v súvislosti s platbami tretím stranám vzhľadom na presvedčenie organizácie, že nedošlo k trestnému činu športovej korupcie.

Barça opätovne vyhlasuje, že už roky využíva služby technického poradenstva o rozhodcoch a o hráčoch a má materiály, ktoré dokazujú jeho existenciu. Všetky tieto materiály, zamerané na zlepšenie prípravy na zápasy profesionálnych futbalových tímov, boli zaplatené prostredníctvom faktúr vystavených spoločnosti poskytujúcej služby a časť zadržaných materiálov bola nedávno odovzdaná vyšetrovaciemu súdu.

Pod vedením prezidenta Laportu sa platby vždy uskutočňovali v prospech zodpovednej spoločnosti, nikdy nie v prospech tretích strán alebo spoločností.

Je nám ľúto, že včerajší príkaz obsahuje názory a hodnotové súdy vyvolávajúce pochybnosti o etike prezidenta Joana Laportu, zatiaľ čo:

1) kto je predmetom vyšetrovania a trestného stíhania, je FC Barcelona, nie jej súčasný prezident.

2) klub má právo brániť sa v konaní.

3) v príslušnom prípade môže byť klub aj poškodenou stranou.

Treba mať tiež na pamäti, že vec je v štádiu prípravného konania a že osobné názory obsiahnuté v uznesení nespôsobili nič iné, ako vyvolanie stavu zmätku vo verejnej mienke a že ich zverejnenie, určite neúmyselné, spôsobilo vážne poškodenie obrazu klubu a jeho prezidenta.

Nech je to akokoľvek, klub na čele so svojím prezidentom bude naďalej hájiť oprávnené záujmy inštitúcie prostredníctvom právnikov, ktorí tvoria právne vedenie tohto konania.

Na záver ešte raz zdôrazňujeme, že podľa názoru klubu nič, čo otriasa konaním vedenia, nie je náhodné, a zdôrazňujeme, že FC Barcelona je naďalej navonok obliehaná diskreditačnou kampaňou inštitúcie, ktorá sa stále zakladá na úplne nepotvrdených udalostiach, ktorých cieľom je destabilizovať klub vo všetkých jeho oblastiach: športovej, ekonomickej a sociálnej.

zdroj: fcbarcelona.com
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

Zatiaľ žiadne komentáre. Pridaj komentár ako prvý.