Ernesto Valverde, súčasný tréner Athletic Club, s ktorým sa Barcelona stretne v nedeľu, odpovedal na otázky novinárov na predzápasovej tlačovej konferencii. Bývalého trénera Blaugranas sa pýtali na zápas po reprezentačnej prestávke a na dvoch hráčov súpera.

Chýba Iñigo Martínez

"Sústredím sa na hráčov, ktorých máme. Je to skvelý hráč, preto mu Xavi venoval pozornosť. Prajeme mu všetko najlepšie. Odohral tu skvelé zápasy, bol to veľký profesionál."

Návrat po prestávke

"Každý zápas po prestávke má vždy dávku neistoty. Neviete, čo sa môže stať. Môžete sa zmieriť so všetkým, čo je na tabuli a všetko funguje, ale musíte to preniesť do praxe. Je to komplikovaný zápas kvôli súperovi, ktorým je majster ligy a hlavný kandidát na opätovné víťazstvo v lige."

Athletic 22 rokov bez víťazstva

"Je to pre nás komplikovaný terén. Barcelona bola v posledných rokoch doma veľmi silná, ale pre nás aj pre všetkých ostatných. Je to výzva alebo príležitosť. Musíme sa ju pokúsiť využiť a získať tri body. Musíme maximalizovať naše silné stránky a minimalizovať ich, aj keď je to ťažké. Sme tím, ktorý sa v mnohých momentoch snaží kontrolovať hru a dominovať nad súperom. Proti tímom ako Barcelona sú momenty, keď musíte vedieť, že kontrola môže patriť im a musíte mať trochu trpezlivosti a snažiť sa predovšetkým posunúť hru tam, kam chcete, a znepríjemniť im to."

Ovplyvňuje hra na Montjuïc herný plán

"Neviem, momentálne do toho dali všetko a vyhrali všetky zápasy. Nemalo to na nich vplyv. Dôležité je, že sú dobrým tímom s dobrým trénerom a hráčmi, ktorí vedia, ako hrať dobre. Vidím, že hrajú veľmi dobre a minulý rok boli majstrom. Okolo tímov je vždy mediálny humbuk a všetci sme si na to zvykli. Ale toto je futbal, jedenásť na jedenásť, ihrisko a dobrí hráči."

Araujo debutoval počas Valverdeho pôsobenia v Barcelone

"Je to hráč s mimoriadnym duchom a ochotou učiť sa. Spôsob, akým prišiel do tímu, bol veľmi dobrý a jeho túžba rozvíjať sa a učiť sa mu pomohla. Technicky sa už usadil a vidím ho ako dôležitého hráča Barcelony."

zdroj: as.com
foto: twitter

Diskusia

Zatiaľ žiadne komentáre. Pridaj komentár ako prvý.