Kataláncom sa podarilo zdolať Athletic Club najtesnejším rozdielom 1:0. Zisk troch bodov hneď po reprezentačnej prestávke je nesmierne dôležitý. Čo nám stretnutie proti Baskom ukázalo?

Najlepší: Felix, Iñigo Martínez a istý Marc Guiu

Mal to byť ťažký zápas a aj bol. Athletic podal tvrdý výkon a Barcelona, oslabená absenciou viacerých dôležitých hráčov, mala veľké problémy s vyvážaním lopty. Našťastie si obrana na čele s Iñigom Martínezom počínala veľmi dobre, a keď sa už súperovi podarilo nebezpečne vystreliť, Ter Stegen bol na mieste. Skutočným MVP však bol João Felix, ktorý tvrdo pracoval v strede poľa a bol veľmi nebezpečný pod bránkou súpera. Trafil brvno, vytvoril výborné príležitosti pre Ferrana a Lamineho Yamala a napokon zaznamenal asistenciu na gól... Marca Guiu. Iba 17-ročný útočník sa ukázal ako hrdina zápasu, keď dokonale nabehol na kolmú prihrávku Portugalčana a potom presnou strelou prekonal Simóna. Lepší vstup si ani nemohol predstaviť a nepochybne si zaslúži dostať viac šancí. Najmä preto, že je typom vysokého a silného útočníka, ktorý v prvom tíme chýba.

Najhoršie: Oriol Romeu opäť slabým miestom

Pre Oriola Romeua to rozhodne nebol úspešný zápas. Skúsený defenzívny stredopoliar mal veľké problémy s vyvážaním lopty, zaznamenával straty a nepresné prihrávky. Sancet na neho neustále tlačil, ale to nemôže byť žiadna výhovorka. Spôsob hry hostí len potvrdil, že Romeu bol dnes slabým miestom Xaviho tímu, takže zmena bola nevyhnutná. Tá mimochodom priniesla očakávané výsledky, keďže Barcelona bez neho na ihrisku jednoducho vyzerala lepšie a predovšetkým sebavedomejšie. Bez Frenkieho v zostave vyzerá Oriol oveľa slabšie a tréneri musia zvážiť, či by mal hrať proti Realu Madrid.

zdroj: fcbarca.com
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

3 komentáre
2023-10-23 06:32:49
Nejlepší: Jako vždy Felix, výborně hrál i Cancelo a Martinez. Gól a výkon Marca Guiu mi udělal obrovskou radost a jen potvrzuje, že hráči z naší akademie jsou daleko lepší volbou než drahé nákupy průměrných hráčů z venku …. A taky dává naději, že bysme zase mohli postavit fantastický tým jen z vlastních odchovanců…

Nejhorší:: Kromě již zmíněného Oriola Romeua, je pro mě spíš fakt a strach z přetížení Gaviho. I přes jeho skvělý výkony na něm začíná být vidět únavava a dost se bojim aby nepřišlo nějaký zranění ….Ale za něho bohužel náhrada není

PS: Ten pomezní rozhodčí co mával u střídaček musel být cinknutej :))
2023-10-23 07:45:41
Mne vcera velmi vadil rozhodca, z asi 10 faulov na Felixa, odpiskal mozno dva.....