Po víťazstve 1:0 nad Athletic Club Bilbao sa Xavi zúčastnil tlačovej konferencie, na ktorej odpovedal na otázky novinárov.

Marc Guiu

"Povedal som mu, že bude mať šancu na gól: "Budeš mať jednu šancu a využiješ ju." To je to, čo som mu povedal. Je to dobrý chlapec, ktorý tvrdo pracuje. Aj mne sa podarilo streliť gól pri mojom debute. Je to pozoruhodné. Bol som veľmi šťastný. Som šťastný, že som na neho stavil a že pre nás urobil rozdiel. Je to určite najlepší deň v jeho živote."

Ťažký zápas

"Mali sme veľa zranených a museli sme ho vyhrať. Stávka musela byť dvojnásobná, a preto sme riskovali so striedaniami. Ak analyzujete zápas, v prvom polčase sme sa dobre nevyrovnali s pressingom Athletic Club. Museli sme hľadať tretieho hráča a priestor. V druhom polčase sa nám to podarilo. Znamenalo to nedostatok kontroly, pretože buď vyhráte odrazenú loptu, alebo to urobia obrancovia súpera, ale to si hra vyžadovala: zahrávať hĺbkové prihrávky. Ako tréner som sa naučil, že keď niečo nevychádza, musíte zdvojnásobiť stávku. To som sa naučil od mnohých trénerov, ktorých som mal."

Zranenie

"Koundé určite nebude hrať proti Šachťaru. Takmer určite nenastúpi ani Sergi. Čo sa týka ostatných, uvidíme. Do El Clásica zostáva šesť dní. Na nikoho nebudeme tlačiť. V týchto zápasoch, ak nie ste stopercentne pripravení, je lepšie do nich nenastúpiť. S Baldem je všetko v poriadku. Dnes nedošlo k žiadnemu zraneniu."

Iñigo Martínez

"Už som povedal, že bude pre nás veľmi dôležitý. Bol to prestup, na ktorom som veľmi trval. Veľmi mu verím. Má charakter, vodcovské vlastnosti, veľmi dobre komunikuje. Dnes bol na veľmi vysokej úrovni. Som s ním veľmi spokojný a veľmi nám pomôže."

zdroj: YT: La Liga
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

Zatiaľ žiadne komentáre. Pridaj komentár ako prvý.