Bývalý tréner FC Barcelona a teraz Athletic Club Ernesto Valverde sa na tlačovej konferencii po včerajšom zápase na Montjuïc vyjadril k hre oboch tímov, skvelému striedaniu Marca Guiu a k afére Negreira. Tréner povedal, že Barça vyhráva všetko preto, lebo je lepším tímom, a nie vďaka pomoci rozhodcov.

Debut Marca Guiu s gólom

"Pre trénera je vždy radosťou, keď jeden z jeho debutantov strelí gól. Tešíme sa na to aj my. Vyzerá to ako zásluha trénerov, ale v hĺbke duše sa vás to dotýka, pretože ste pri tom sami. Je to neoddeliteľná súčasť práce tímu s mládežníckym systémom. Barça má teraz hráčov, ktorí môžu byť dôležití, ale dali sme šancu aj Sancetovi alebo Nicovi [Williamsovi]. Chceme dávať minúty aj hráčom, o ktorých si myslíme, že by mohli byť dôležití, ako napríklad Prados, Unai alebo Adu."

Ako hrať proti Barcelone

"Ak sa ponáhľajú, bude to preto, že sme si sami počínali dobre. Tým, že sme zostali silní v strede, sme ich dokázali zraniť. Z hľadiska hry to bolo dobré, ale výsledok už taký nie je."

Negreira

"Barça v posledných rokoch vyhrala všetko, pretože bola najlepším tímom. Keď vyhral Real Madrid alebo ktorýkoľvek iný klub, bolo to aj vďaka tomu. Nemám žiadne pochybnosti."

Potenciálny faul Cancela na Nica [Williamsa] v pokutovom území

"Ťahanie za dres? Nemyslím si, že tam bolo príliš veľa sporných zákrokov. Za mojich čias, ak ste hráča chytili za dres a ten spadol, bola z toho penalta. Teraz to tak nie je. Neviem, nemyslím si, že by bolo niečo významné."

zdroj: marca.com
foto: twitter

Diskusia

4 komentáre
2023-10-23 17:11:08
👍
2023-10-23 17:13:09
Valverdeho jsem měl vždycky rád. Sympaťák 👍