Stretnutie FC Barcelona so Šachtarom Doneck, ktoré sa uskutoční v stredu 25. októbra na Montjuïc, povedie slovenský rozhodca Ivan Kružliak. Tento 39-ročný rozhodca ešte nikdy nepískal zápas FC Barcelona. Poľskí rozhodcovia Tomasz Kwiatkowski a Piotr Lasyk budú zasa zodpovedať za systém VAR.

Pre Ivana Kružliaka bude zápas Barçy proti Šachtaru 15. zápasom, ktorý povedie v Lige majstrov. Slovenský arbiter však ani raz nerozhodoval zápas ďalej ako v skupinovej fáze. Skúsenosti má len z jedného šlágra. Bol to zápas Bayernu Mníchov proti Interu Miláno v minulej sezóne.

Čo sa týka čísel, Kružliak v doterajších 14 zápasoch Ligy majstrov odpískal v priemere 24,7 faulu na zápas, čo je pomerne málo. Pre porovnanie, v La Lige je tento priemer v tejto sezóne 28,9. Rodák z Bratislavy tiež píska v priemere 0,78 faulu na jeden vstup súpera (priemer La Ligy: 0,84) a iba 0,21 pokutového kopu na zápas (priemer La Ligy: 0,37).

Čo sa týka kariet, 39-ročný rozhodca udeľuje v Lige majstrov v priemere 4,21 žltej karty na zápas (priemer La Ligy: 5,15) a 0,36 červenej karty na zápas, konkrétne 5 v 14 zápasoch (priemer La Ligy: 0,31).

zdroj: transfermarkt whoscored
foto: twitter

Diskusia

Zatiaľ žiadne komentáre. Pridaj komentár ako prvý.