Do prvého Clásica sezóny nastúpila Barcelona bez Julesa Koundého, Roberta Lewandowskeho, Raphinhu, Frenkieho de Jonga a Pedriho v základnej zostave. Všetci z nich totiž laborovali so zraneniami, pričom poslední dvaja neboli ani v nominácii na zápas.

Najviac sa však prejavila absencia Frenkieho de Jonga a Pedriho, keďže Barcelona po 60. minúte nedokázala kontrolovať hru napriek tomu, že viedla 1:0 zásluhou skorého gólu Ilkaya Gündoğana. Fermín López a Gavi si popri Gündoğanovi počínali mimoriadne dobre, keď udávali tempo zápasu, ale prvého z nich po prvom góle Judeho Bellinghama nahradil Oriol Romeu a po tomto striedaní to s Barcelonou začalo ísť dolu vodou.

Katalánsky denník Sport v každom prípade prináša dobré správy, keď píše, že Frenkie de Jong a Pedri sa vrátia do tímu proti Realu Sociedad na budúci víkend. Pokiaľ ide o Holanďana, ten sa mohol vrátiť už tento víkend proti Realu Madrid, ale lekársky štáb mu nedal zelenú. Namiesto neho sa na zoznam dostal Jules Koundé.

Barcelona sa v tejto sezóne bez De Jongových služieb trápila, keď zo siedmich zápasov vyhrala len štyri a raz prehrala. Strelila pritom len 10 gólov, zatiaľ čo s ním v tíme ich v siedmich zápasoch strelila 21. Na druhej strane Pedri chýba už dlhšie. V zápase s Cádizom si opäť poranil kvadriceps a odvtedy je mimo hru napriek tomu, že bol v tréningovej dynamike prvého tímu. Fanúšikovia Barcelony môžu očakávať, že Lewandowski nastúpi budúci víkend proti Realu  Sociedad v základnej zostave, pričom Raphinha by mohol opäť nastúpiť na poste pravého krídelníka.

zdroj: sport.es
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

2 komentáre
2023-10-29 18:50:23
OT pre komentujucich od včera totálne srajdy alebo srandy :D

" choďte kukať farmu a love Island lebo vaše IQ je presne tomu hodne "
Barco10 Premium
2023-10-29 22:38:17
4ja hraci zakladu automaticky nasa striedacka by vyzerala uplne inak na classico pre tych ktory hovoria ze kader je uzky a mame slabu lavicku a ze rozhodli striedania aj u nas by mohli rozhodnut keby nebolo zraneni .... ale viem na keby sa nehra ale ja len takto konstatujem