Javi Miguel z madridského denníka AS informuje, že Frenkie de Jong sa vráti po zranení tento víkend proti Realu Sociedad.

De Jong bol mimo hry od konca septembra po tom, čo utrpel zranenie členka počas stretnutia La Ligy proti Celte Vigo. Očakávalo sa, že 26-ročný Holanďan sa vráti do hry už v zápase proti Realu Madrid. Barcelona sa však rozhodla neriskovať, keďže hráč ešte ráno v deň zápasu pociťoval určité ťažkosti.

Barcelona nastúpi tento víkend v San Sebastiáne proti Realu Sociedad a všetko nasvedčuje tomu, že De Jong bude k dispozícii Xavimu na tento zápas. Aj keď médiá naznačovali, že stále existujú určité obavy o zdravotný stav holandského internacionála, zdá sa, že dostane zelenú hrať proti baskickému klubu.

Javi Miguel však dodáva, že Barça neplánuje hneď nasadiť De Jonga do hry od úvodného hvizdu. Namiesto toho sa bývalý hráč AFC Ajax bude vracať do hry postupne, a preto odohrá tento víkend proti tímu Imanola Alguacila maximálne 20 minút. De Jongova potenciálna dostupnosť je veľkou posilou pre Barcelonu, ktorej sa na zápas proti Realu Sociedad vráti aj Pedri.

Očakáva sa totiž, že španielsky reprezentant dostane od lekárskeho štábu zelenú aj na víkendový výjazdový zápas. Znamenalo by to, že Barcelone bude chýbať len kapitán Sergi Roberto, čo by trénerovi Xavimu Hernandezovi umožnilo vyberať z takmer kompletného kádra.

zdroj: as.com
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

Zatiaľ žiadne komentáre. Pridaj komentár ako prvý.