Po prehre s Realom Madrid na konci minulého mesiaca sa Barcelona vrátila na víťaznú vlnu, keď zvíťazila 1:0 nad Realom Sociedad. Pre Kataláncov, ktorí v boji o ligový titul naďalej šliapu na päty Realu Madrid a Girone, to bolo kľúčové víťazstvo.

Katalánci sú teraz len bod za Realom Madrid a štyri za Gironou, hoci treba spomenúť, že Los Blancos majú zápas k dobru.

Rozhodujúci moment zápasu nastal, keď Ronald Araujo v čase 91:58 skóroval presne načasovanou hlavičkou -  bol to najneskorší víťazný gól Barcelony v La Lige od októbra 2022, keď Robert Lewandowski v čase 92:55 skóroval proti Valencii.

Hoci je Araujo považovaný za jedného z kľúčových obrancov Barçy, podieľa sa aj na ofenzíve. Jeho gól proti Realu Sociedad bol jeho siedmym v La Lige, čo zdôrazňuje jeho hodnotu v rozhodujúcich momentoch. V tomto prípade sa Araujo svojim gólom postaral o to, že Barcelona si zabezpečila ďalšie víťazstvo 1:0.

Pod Xaviho vedením sa Barcelone darí dosahovať víťazstvá 1:0. Víťazstvo nad Realom Sociedad bolo ich desiatym takýmto víťazstvom, čím si upevnili svoju povesť, že dokážu uhrať takéto zápasy. Posledné tri ligové víťazstvá Barcelony vrátane toho proti Realu Sociedad sa skončili výsledkom 1:0.

V súvislosti s víťazstvom Barcelony je potrebné spomenúť, že v minulosti sa Barça na Anoeta v zápasoch proti Realu Sociedad mimoriadne trápila. Zdá sa však, že v posledných rokoch došlo k výraznej zmene. V rokoch 2011 až 2016 Barcelona dokázala získať len 2 body z 21 možných. Naopak, od roku 2017 do roku 2021 získala na tomto mieste pôsobivých 19 z 21 bodov.

zdroj: barcauniversal.com
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

2 komentáre
2023-11-05 10:58:56
My sme už také katalánske Atletiko Madrid,dávame to na Simeoneho.Pevná obrana,dobrá kondička,ku koncu usmudlany gól,futbal sa síce nedá pozerať ale 3body sú doma.
2023-11-05 11:26:06
Možno presne tento gól nevystihlo moje pomenovanie presne,ale vo všeobecnosti.a hlavne že takých príležitosti malo byt 10-12