Imanol Alguacil bol po prehre svojho tímu viditeľne sklamaný. Na tlačovej konferencii si vypočul veľa chvály od novinárov, ale zdôraznil, že pre neho je najdôležitejšie víťazstvo.

"Chápem, že fanúšikovia môžu byť spokojní s tým, ako sme hrali, ale ja som veľmi, veľmi nahnevaný. Tá dobrá hra nám nič nedala. Počúvam veľa trénerov, ktorí mi opakujú slová o tom, aký sme dobrý tím. Ale viete, kedy mi ich opakujú? Keď prehráme. V mnohých prípadoch vtedy, keď sme boli lepší ako oni. Pre mňa to nič neznamená. Ide o to, aby sme hrali tak, ako sme hrali, ale aby sme vyhrali. Musíte vyhrať, a najmä po takom zápase, aký sme odohrali. Takže chápem spokojnosť fanúšikov, s tým, ako mužstvo hralo, ale ja a mužstvo musíme byť kritickí sami k sebe. Bolo veľa zápasov, v ktorých sme hrali tak, akoby sme chceli vyhrať, ale nakoniec sa nám to nepodarilo."

"Keď hráte lepšie a vytvoríte si veľa príležitostí, potom musíte urobiť bodku za zápasom. Hráte a vytvárate si situácie na víťazstvo. A v tých momentoch, ktoré musíte brániť, aj keď ich dnes bolo málo, bránime na 100%."

"Nie som nahnevaný len kvôli posledným minútam zápasu. Som nahnevaný kvôli celému zápasu. Nemôžete sa sústrediť len na posledné minúty. Zápas je celok. Hráme tak, aby sme vyhrali. Je normálne, že fanúšikovia sú s tímom spokojní, pretože máme skvelé mužstvo. Ale ja ako tréner a hráči musíme byť veľmi, veľmi nahnevaní. Nie je to prvýkrát, čo sa nám niečo také stalo."

"Je to jeden z najnespravodlivejších výsledkov za posledné obdobie? Videl som veľa takýchto zápasov, keď si jeden tím vytvorí veľa príležitostí a má prevahu a súper nehrozí a napriek tomu vyhrá. Toto je ďalší takýto zápas, a ak sa budeme utešovať tým, akí sme boli dobrí proti Barcelone a ako sme obmedzili ich príležitosti, hoci sme nakoniec prehrali, nebude nám to nič platné."

"Chýbalo nám tak trochu všetko. Niekedy zakončenie, načasovanie, správne umiestnenie. Nebola to jedna konkrétna vec, ale všetky."

"V zápasoch, v ktorých hráme dobre, nám dochádzajú body. Je jasné, že chceme hrať dobre, pretože keď hráme takto, máme väčšiu šancu vyhrať. Ale vždy, keď hráme dobre a potom prehráme, sedíme tu a od ostatných trénerov počúvam, aký máme skvelý tím. Ale čo z toho? Hráte, aby ste vyhrali."

zdroj: yt: laliga
foto: twitter

Diskusia

1 komentár
2023-11-05 14:24:58
Akoze dlho nevidel taku nespravodlivost ? Barca vs real mohlo byt tiez tri nula za polcas, namiesto toho oci pre plac. Suhlasim s nim , ze nevyhral lepsi. No bedakat nad tym...