FC Barcelona sa včera večer mimoriadne natrápila na Anoeta, no so šťastím zaknihovala víťazstvo 1:0 nad Realom Sociedad, ktoré jej pomohlo udržať krok s Realom Madrid a Gironou na čele tabuľky. Pre Kataláncov to bol náročný zápas proti veľmi organizovanému súperovi, ktorý ponúkal útočníkom len veľmi málo priestoru.

Po bezgólovej remíze v polčase bolo zrejmé, že Barcelona potrebuje v druhom polčase viac kvality a úsilia. Deň po zápase novinár Javi Miguel z madridského denníka AS odhalil Xaviho odkaz hráčom v šatni počas polčasovej prestávky: "Ak je niekto z vás unavený alebo nevidí, že by bol schopný držať krok s tempom súpera, nech zdvihne ruku. Proti Sociedadu už nedovolím ani minútu absencie síl a intenzity," povedal Xavi svojim hráčom.

V odpovedi na Xaviho jeden z nemenovaných hráčov Barcelony dokonca vyhlásil, že toto bol najhorší výkon klubu pod vedením Španiela: "Toto je najhorší polčas v histórii Xaviho Barçy," povedal.

Netreba pripomínať, že Xaviho odkaz hráčom počas prestávky sa v druhom polčase určite prejavil na hre Barcelony. Katalánci vyzerali v druhom polčase energickejšie a dokázali držať krok so Sociedadom v druhej línii presingu. Kataláncom nakoniec zabezpečil tesné víťazstvo 1:0 gól Ronalda Arauja v úplnej koncovke stretnutia.

zdroj: as.com
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

Zatiaľ žiadne komentáre. Pridaj komentár ako prvý.