Barcelona zažíva v poslednom čase ťažké obdobie. Hoci po prehre s Realom Madrid nasledovalo víťazstvo 1:0 nad Realom Sociedad, tím vyhral s veľkým šťastím. Barcelona má už zajtra šancu odraziť sa od dna, keďže pred začiatkom reprezentačnej prestávky nastúpi proti papierovo slabším súperom Šachtaru Doneck a Alavesu.

Katalánsky denník Sport tvrdí, že Xavi si ako prvý uvedomil slabnúcu formu Barcelony v posledných týždňoch a plánuje prísť s niekoľkými zmenami. Ide o to, aby si oddýchli niektorí kľúčoví hráči, ktorí v posledných týždňoch nazbierali príliš veľa minút a vyzerajú vyčerpane. João Felix, João Cancelo a Alejandro Balde patria k hráčom, ktorí sú stále prítomní v základnej jedenástke.

Títo hráči by si preto mohli trochu vydýchnuť, keďže Barcelona tento týždeň nastúpi proti Šachtaru a Alavesu. Keďže sa Xavi snaží o rotáciu, niektorí hráči z toho budú profitovať a v nadchádzajúcich zápasoch odohrajú väčšiu porciu minút. Jedným z nich je Andreas Christensen. Dán odpočíval proti Realu Sociedad, ale uprostred týždňa by mohol dostať prednosť proti Šachťaru.

Oriol Romeu je ďalším hráčom, ktorý sa môže dostať do základu, keďže Ilkay Gündoğan sa buď vráti do stredu poľa, alebo si oddýchne na lavičke. Robert Lewandowski odohral na Anoeta hodinku a proti Šachťaru by mohol dostať viac času. Aj Pedri by mohol odohrať nejaké minúty, hoci štáb Barçy bude so Španielom veľmi opatrný. Treba tiež spomenúť, že Gavi je suspendovaný na víkendový zápas proti Alavesu, čo by mohlo viesť k väčšiemu počtu minút pre Fermína López.

zdroj: sport.es
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

4 komentáre
2023-11-06 11:15:42
Cancela a Felixe bych minimálně pro začátek zápasu nechal mezi náhradníky. Jde vidět že už toho mají dost budeme je potřebovat hlavně na ligu.
2023-11-06 11:23:51
Takto, musíme ísť na to rozumne. Jednak hráči potrebujú oddych, no na druhej strane výhra proti Donecku nám zaistí postup zo skupiny.